Hverdag

Gutten med lykten

Eller er dette kanskje fyrlykten? Viser meg vei. Gjennom hagen, ut i solen, ut i verden, et verdensrom. Jeg innreder med støvler og stumtjener. En som går, en som står.

Jeg har det på mange måter ok, når hodet mitt får leve sånn fritt. Leke med ordene. Lage seg egne bilder og formulere dem i ordbilder. Være en ordkunstner. Drikke meg selv som vannmaling. Er jeg en akvarell?

Flyter ut i kantene, flytter meg urolig og rolig på stolen. Jeg skal fortelle om den mørke siden også. Den som er her samtidig, i meg.

Når hodet mitt tenker så fritt, kan jeg også få vonde tanker og bilder. Jeg kan endre på realiteten og tillegge andre meninger de ikke har. Meninger som betyr at jeg skal dø, for eksempel. Eller at de mener jeg skal bli tynnere.

Jeg står på tynn is da. Og jeg sklir og jeg faller.

Det er et problem til, i det mørket, før jeg klarer famle meg litt fram igjen. Det er at disse menneskene jeg får slike tanker om, også kan føles som gjør overgrep mot meg. Psykisk, gjennom ordene sine, får de en fysisk form. Jeg kjenner de som hender på kroppen min.

Og da, vil kroppen min gjemme seg og bli forsvinnende liten.

Jeg kan skru på lyset igjen. Følge fyrlykten ved nattbordet. Sette på musikk i lampehøyttaleren min. Høre musikk som gjør meg mindre redd.

Jeg titter fram fra gjemmesengen. Er det lys, har jeg lyst? Til å våkne, stå opp, møte dagen. Hei, her er jeg.

Jeg vil treffe en liten gutt, fordi han er en annen enn meg. Holder lyset, blåser stolt ut et bursdagslys. Jeg vil være en jeg ikke kan kjenne meg igjen i og gi meg selv påminnelser om hvem jeg er/var. Jeg vil bli en gutt. Jeg vil bli en kul fyr.

Men egentlig elsker jeg å være jente, en liten dame med kjole på. Kan jeg få være – meg?

Hvitsten 20.08.2022
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s