Hverdag

Augustus leseluksus (og litt skrivefest)

Måneden har vært sensommer og arbeidslyst, skriving, lesing… Jeg gruer meg til det blir kaldere, men jeg gleder meg til det som er lett å fortsette med inne: Lesing og skriving. Være kreativ, produktiv. Jeg har sendt tekster til mentor, jeg er klar til å jobbe videre, det krever hele meg og her er jeg.. så godt jeg kan. Jeg har musikk i sonos (symfonisk) og musikk i headset og jeg har masse inspirerende, gode, spesielle bøker jeg vil ta fatt på. De gir meg noe, mye. Så mye å lese at jeg godt tåler innevær.

Men jeg håper at det er sånn ute at det ikke blir så vanskelig å holde en ok innetemperatur. Jeg håper på gode arbeidsdager, og det har begynt godt. Vi har masse oppdrag og meningsfulle oppgaver også, synes jeg. Jeg håper også jeg kan få brukt litteraturkunnskapen og lesegleden min i høst. Jeg var helt i slutten av august på foredrag og forfatterfest i Oslo, det var en givende kveld.

Jeg har hatt noen ganske vanskelige og ustabile dager også, og da…da må man liksom prøve å klamre seg fast. Jeg vet ikke om jeg klarer det og når og sånn alltid, men jeg har i alle fall kjøpt meg nytt bestikk jeg spiser av, som gjør at måltidene kjennes fine, de har motiv fra bøker og filmer som gjør meg trygg. Den lille prinsen, Jungelboken, prinsesser…

Filmer sett, som har gitt meg litt ro og trygghet og noe fint å fokusere på sammen med noen:
Sofies verden
– Jungelboken (Disneyversjon fra 1967)
– Den lille prinsen (animasjonsfilm fra 2015 basert på den veldig fine barneboka)
– Robin hood (Disneyversjon)
– Snøhvit (Disneyversjon 1937)
– Snowcake (flott spillefilm om en kvinne med autisme) Snøhvit (versjon 2012 med bla. Julia Roberts)

Bøker lest i august:
Aktivasjon Handlekraftig vital ENERGi i håp om å få til et møte med ALIENS av Kristin Ribe, noe av det sterkeste jeg har opplevd i bokform. En roman verdt å merke seg.
– Så vakker du er, en ungdomsroman av Brynjulf Jung Tjønn om forelskelse, sykdom, døden og det vakre, som en man er forelsket i. –Elsken av Tomas Espedal, roman om å planlegge å dø og om å leve, det vil jeg nå (leve). Jag är Supermann av Lars Mæhle, en underholdene bok om å være ung på ein liten plass
– Sofies verden av Jostein Gaarder, en roman om filosofi. En roman jeg vil leve med.
– Innbrotstjuven av Marit Kaldhold, en velskrevet barnebok med ni prosafortellinger, til inspirasjon for meg.
– Prøve og feile av Jan Grue, en roman om funksjonsnedsettelse og sårbarhet, tredje bok i hans triologi om temaet. En samfunnsmessig viktig, men også veldig godt skrevet bok å nyte og leve seg inn i.
Eg blir her av Ann Helen Kolås
– En frivillig død av Steffen Kverneland, tegneserieroman om farens selvmord, vakker og sterk og utfyllende fikk den flytte inn i meg og jeg flyter
– Vår vesle av Kristin Auestad Danielsen, en skikkelig fin roman fra tre perspektiv

Lydbøker:
– Eg er, eg er, eg er av Ruth Lillegraven, dikt for barn. Kjempefine dikt, som inspirerte. Jeg hørte lydboken fire ganger!
– Apetrynet av Atle Hansen, en ungdomsbok jeg har lest på papir selv før. En fin bok om erting og ungdomstid, forelskelse og vennskap.
– Gave (dikt) av Gro Dahle, en fin fin diktsamling med unike ordbilder. Lest i papirform før, gøy å høre diktene høyt også.

Oslo 30. august 2022
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s