Hverdag · sosialt

Solsikker på søndag

Det er søndag. En ting vi ikke rår over, er været. Men sol i hjertet, det kan man kjenne. Man kan også lage seg soler, egne gleder, ting som lyser for seg selv. Her er blomster å plukke med seg, eller beundre i alle fall. Innlegget fortsetter under bildet, og vil handle om noe mye mer enn været.

Jeg syns det er forunderlig hvor mye folk fokuserer på været som vi ikke kan gjøre noe med. Når jeg small-talker, snakker jo jeg også om været, det er konkret og enkelt. Men når jeg spurte ei som jobber hos meg, da vi gikk tur, hvordan Hellas var (hun hadde vært på ferie og har masse venner i landet), svarte hun med været. At det hadde vært litt for varmt.

Jeg svarte, men det var vel ikke bare for været hun var der? Og det var det jo ikke, hun har jo kjempemange venner der og hadde vært sammen med dem. Og da lurer jeg på, hvorfor var været svaret som kom, i stedet, det var en flott ferie og jeg fikk snakket masse med de jeg er glad i, vi hadde det trivelig og gøy.

Det er disse sosiale kodene, som kan være litt forvirrende synes jeg. Altså, når skal man bruke fraser om været, når skal man fortelle noe annet. Og hvorfor sier ikke folk det som er viktigst først? Innlegget fortsetter under bildet.

Jeg fikk nok henne litt i en ukomfortabel sone, på skyggesiden, kastet spott på henne, da jeg sa at det var vel ikke bare for været hun var der. Og jeg følte meg litt ukul da, samtidig som det var viktig for meg å vise henne at livet er vel mer, er vel enda finere og rikere. Når man har venner, og kan reise og se dem, kan vi ikke sole oss litt i det? Varme oss på de gode relasjonene, smile små soler… når noe er bra.

I stedet fokuserte henne på FOR varmt. Jeg har hørt om turister som klager til forsikringsselskaper om godvær, midnattssol og lignende har uteblitt. Vil ha pengene tilbake. Men akkurat været, er ikke noe å gjøre noe med. La oss sole oss på flere ting enn sola. Alt som lyser og gjør godt, i kropp, i sjel.

Ås 27.08.2022
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s