Hverdag

Listelykke: Alle fugler i litteraturen

Jeg er en lesehest, en svømmefisk, en sta steinbukk, en viljesterk geit, en kvinnelig bukk. Jeg bukker ikke under. Jeg er ikke alltid flink til å ta vare på meg, men jeg har noen gleder som gjør at jeg fikser livet mitt på mitt vis: jeg leser og skriver, jeg er ikke sangfugl men skrivefugl.

Noen ganger er jeg en liten en, andre ganger fri som en fugl. Og noen ganger, tenker jeg på kjærlighet – love is in the air? Bokstavlig talt, når fuglene har sin vårflørt.

Når jeg leser bøker der fugler er med som tema, blir jeg ofte litt ekstra glad, som om jeg fører tilhørighet. Jeg hører til, så her kommer en liste (tilfeldig rekkefølge) over noen av de mange flotte bøkene som har fugl inni seg, til inspirasjon og leseglede hos dere?

  1. Vår vesle av Kristin Auestad Danielsen (roman)
  2. Alle fugler av Gro Dahle (dikt)
  3. Fuglane av Tarjei Vesaas (roman)
  4. Sorg er den greia med fjær av Max Porter (roman)
  5. Kvar ein fugl av Hilde Myklebust (dikt)
  6. Fugledansen av Ingvar Ambjørnsen (roman – om Elling)
  7. Vente på Fuglen av Frode Grytten (noveller – i kort Twitter-format)
  8. Fugl av Lisa Aisato (bildebok, barn)
  9. Fugletribunaliet av Agnes Ravatn (roman)
  10. Til slutt ei bok som snart kjem ut på norsk i Noreg: Dette er ikke farvel av Kang Han (forfatteren som blant annet har skrevet Vegetarianeren)
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s