Hverdag

Den døde stemor

Jeg liker eventyr. Og jeg liker ord. Og å sette minner, eventyr og virkelighet sammen. Til nye ting, nye bilder, er jeg en spillefilm?

Jeg tenker på Snehvit, jeg tenker på den onde stemor, jeg tenker på blomstene som stod i blomst, og som blir drept av frosten når den kommer, i disse dager kanskje, før eller senere så står kong vinter og banker på og stemoren dør, blir dødere enn Snehvit da hun lå i dyp søvn forgiftet, og jeg tror ikke engang det kommer en prins og forsøker å gjenopplive planten!

Selv om en rekke hageentusiaster snufser litt når en årstid er på hell, er de nok overlatt til seg selv, når døden inntreffer. De gleder seg tross frustrasjonen når hagen visner, til en ny vår i stedet – og imens er det julegleder og julestjerner og mye annet å glede seg til. Tenk på vakre Amaryllis! Det er liv laga: Jeg tok et år vare på amaryllisene mine fra julen, og de kommer igjen og igjen – midt på sommeren har de stått her og blomstret og lyst helt rødt for meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s