Hverdag

Innhøsting (listelykke)

Potetferien er saga blott. Men tanken på innhøsting, som høsten inviterer til, gir meg inspirasjon til å skrive litt i dag om ting jeg syns det er godt å ha og få i hus, og godt på stell, på plass. Både fysisk og psykisk.

1. Ullklær, både under og over. Jeg fornyer meg gjerne litt hver høst. I år fikk jeg kjøpt meg grå Pierre Robert langermet trøye, og hvit med grønne striper. Det er to fargevariasjoner jeg ikke hadde i garderoben fra Jenny Skavlan-serien, og de er fine å ha under både T-skjorter, kjoler, tunikaer og cardigans.
2. Apotekvarene, de som må til for å følge kostplan som best en kan.
3. Liste der jeg noterer julegaver og personene jeg skal gi til, slik at jeg har oversikt over hva jeg har handlet, hva jeg har pakket inn, sendt av gårde osv. Det blir jul!
4. Å sende e-post til de som inngår i noe av avtalene som gjenstår i høst, slik at både de og jeg har kontroll på nærmeste planer. Jeg gleder meg til en hel del, og at det ikke bare er jeg som får oppleve en del av tingene men at vi gjør det samfunn. Jeg er en del av samfunn.
5. Julekort og smått og godt. Handle inn julegavepapir, merkelapper og det som trengs til innpakning, så jeg kan pakke inn når jeg orker og at ikke alt hoper seg opp til en juletopp. Da er det så lett å få en overload.
6. Litt i kjøkkenskapet – som kan serveres, om jeg får besøk. Og det får jeg, allerede i morgen – da er det farsdag. Noe til store og noe til små er beredt, i førjulstiden nå. Om litt er kaffen klar!
7. Noe jeg føler meg fin i, til de tingene jeg skal fram mot nyttår. En veske til julebordet, noen hyggelige smykker å bære når jeg gjør de siste opptredene i studiene. Litt sminke og en god duft, som får meg til å føle meg litt mer som god som gull inni fordi jeg er litt mer «trygg og fin» utad.
8. Bøker. Høstens nye, masse å nyte i år, og de litt eldre godbiter. Jeg synes det er så godt å alltid ha noe å lese.
9. En bag å legge ting i, om jeg skulle bli dårlig og trenge sykehuset mer enn jeg vil, selv om jeg håper det blir usigelig lenge til.
10. Stående invitasjon, til og fra de som jeg er glad i! Også når jeg ikke er høy i hatten, tegn til at jeg er verdt noe i meg selv, med lua i handa. Jeg smiler til speilet, holder ei krone i hendene. Eller – mynt på noe godt?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s