Hverdag · skriving

Skrive ei musevise

I dag vil jeg skrive litt om skriveglede, til minne og til framtid. Jeg har noen interesser i livet mitt, og den som jeg bruker mest tid på, er mer enn hobby. Den er mer et liv. Litt sånn som såkalte særinteresser for oss på autismespekteret er vanlig, er dette en slik interesse som ikke er sær men rett og slett bare noe man går veldig inn i. At man mer er særskilt interessert. Innlegget fortsetter under musa.

Jeg fyller «fritid» i hverdagene med skrivelysten min. Jeg putter bokstaver i hodet. Notatbøker fyller jeg med skrift. Jeg taster i Word. Og det siste året, har jeg også brukt mye mer tid på hver eneste tekst. Jeg løper og hviler i ett og alt. Jeg er snegle, jeg er harepus. Jeg redigerer, skriver om, strukturerer, spisser, finpusser. Med blyant, med viskelær, kanskje, først, men det er mest bare ideer som får komme i notatbøkene. De større tekstene jobbes med i Word. Der har jeg ord for alt. Ord som synger, ord som snakker. Ord som er julemus og blekksprut og flodhest. Ord som er menneske, barn og voksen. Ord som er farmor. Ord som er minner. Ord som er minneord. Minneord som kan få stå, men ikke helt urørt. Skriften lever, i meg, med meg. Ordene kan leses i dag. Ordene kan leses i morgen. Om femten år? Femtifem? Jeg sitter med påholden penn.

Jeg har så mange gode minner. Jeg husker jeg lærte å skrive. Mamma studerte, og satt og leste pensum. For å ikke forstyrre henne med skravling hele tiden, lærte jeg å skrive beskjeder. Mamma fikk lapper med Kan jeg få en is på. Hun skrev tilbake. Når jeg hadde fått ja og isen trolig var i magen, skrev jeg Tak for isen. Mamma skrev takk for takken for isen. Jeg skrev noe sånt som: Tak for taken for isen. Kanskje er jeg en lykkelig dessertgenerasjon, på en særegen måte? Nå skal vi snart ha ei god jul, det vil jeg skrive under på. Jeg trenger å leve i håpet når tilstanden min er litt vond, som nå for tiden. Jeg holder fram, skriver bak til fram… må ikke gå i min egen musefelle, eller falle i staver, ihop… -etall, jeg teller til ti og nynner skrivevisa mi.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s