samfunn · sosialt

Rund i kantene – om «horer» og horer

Jeg har en tendens, når jeg blir redd og utrygg, til å kalle mennesker for horer. Det låter selvsagt ikke fint. Ofte er det mennesker som jeg der og da opplever som invaderende, brautende, at de tar seg for mye til rette og at det er tydelig at alt de gjør gjør de for å få egen fortjeneste, goder, være seg materielt eller på andre måter. Pga. en del traumatiske opplevelser, har jeg vansker når folk folk lettkledd, flørter åpenlyst osv. Det føles så simelpt, og det er så lett å gjennomskue. Og mest føles det galt, som om de tar seg til rette på andres bekostning. For å få mest selv.

Men derimot, de som faktisk er horer – av «yrke». De respekterer jeg veldig høyt. Jeg føler sympati og nesten et fellesskap med de som føler seg nødt til å selge seg for å klare seg. Jeg slipper jo det, men jeg må ofte gå på bekostning av meg selv når jeg vil bli forstått av andre fordi mine tanker og følelser ikke er helt forståelige for mange av nervotypikerne, eller for personer i andre situasjoner generelt sett. Og det er forståelig! Men det kan gjøre vondt, å måtte tilpasse seg sånn.

De som er nødt til å selge seksuelle tjenester, gjør det for å klare seg i verden vår. Jeg tror ikke de er utspekulerte eller onde. Noen er desperate, kanskje. Noen har ikke andre muligheter, som de kan se. Og på en måte, gjør også den jobben de gjør, at noen blir tilfredsstilte og kanskje ikke gjøre andre slags forbrytelser eller overgrep. Selvsagt mener jeg ikke at det er hodene sin jobb å beskytte samfunnet mot mulige seksuelle overgrep, likevel tenker jeg at det de gjør overhodet ikke er egoistisk. Selv om de vil ha pengene.

Alle jobber jo for å få en inntekt, og om arbeidet i seg selv føles meningsfullt eller ikke varierer så veldig. Jeg håper, at de ekte horene skal få føle seg respektert igjen. At de kanskje kan slippe å måtte gjøre akkurat denne jobben for å få leve et liv. Men mens de står i det, vil jeg si at jeg i alle fall har respekt. En respekt jeg totalt mangler overfor de som har alt og likevel bruker kropp og smiger på en invaderende og vond måte for andre. Dette ble dagens nøtt eller sannhet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s