Hverdag

Helgekvaliteter (listelykke)

Nå for tiden, er jeg omtrent bare hjemme i leiligheten i helgene, for å ta vare på kroppen så den er klar til arbeidsdager i ukedagene. Men det er mange ting jeg setter pris på ved disse helgene også. En ro som kommer over meg, som det ikke er helt plass til når man har arbeidsdager – selv om jeg smetter inn de samme aktivitetene på ettermiddagen er det noe med helgeroen. Ro meg over, i dag deler jeg en liste over ting som jeg setter pris på i helga:

1. Jeg trenger ikke å stå opp 07.30 presis, men gjør senest det uansett og dagen føles både i rute og som et stort bilde jeg kan få fylle – med meg selv også!
2. Jeg, meg selv, harefrøken Helene trenger ikke gjøre noen fysiske hopp men kan likevel hoppe av glede inni meg. Fordi, jeg kjenner på at jeg tar en kontroll i livet mitt. På å bare være, i live.
3. «Helgeprogrammer» på TV på kvelden, jeg liker for eksempel The Voice, Hver gang vi møtes og Farmen kjendis av det som er på programmet nå for tiden nettopp i helgene.
4. Jeg har ofte rom inni meg til å være litt mer sosial/omgjengelig med de som jobber hos meg, og klarer da «å dele» av meg selv slik jeg føler skal til for at jeg klarer å se ting i fellesskap på TV – og det gjør jo at vi sammen får sett noe jeg jeg setter pris på i helga.
5. Gode bøker – jeg kan lese i flere omganger gjennom dagen.
6. Jeg trenger ikke å snakke så mye eller prestere sosialt, likevel kan jeg føle at jeg ikke er alene. Det er mennesker å skrive meldinger med og det er familie jeg vet tenker på meg – veldig ofte er det også anledning til å få besøk i ro og mak nettopp i helga.
6. Jeg har stort sett samme nattevakt alle de tre nettene helgen består av. Det gir kontinuitet, stabilitet og sov i ro 😉
7. Tid og ofte indre kreativitet til å se på, bearbeide og skrive dikt og annet jeg jobber med.
8. Krefter til å gjøre litt småopprydning av klær og lignende som kanskje kan ha lagt seg litt rundt omkring i ukens travlere vind.
9. Arbeidslyst kom treng deg på – her er faktisk ikke motstand nå. Jeg elsker å skrive, lese og være i mitt produktive sånn – og når jeg har space inni meg og tid rundt til det, kan jeg oppleve mestring. Jeg tror mestring gjør godt for de fleste, samme om det er små eller store ting. En strofe her, en strofe der 🙂 Det blir litt som om ha helt egen regi!
10. Det å føle et overblikk over det som har vært og det som skal komme. Klar, ferdig, gå – mandagen kan snart få komme nå.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s