Hverdag

Fast februar takst

I dag er et fastelavenssøndag, en søndag som har gjort mange februarer i oppveksten litt ekstra festlige, gode, varme, luktende av hvetebakst med så mye krem og melis at det kanskje glinset i hele barnefjeset. Noe godt var i gjære, og selv om jeg ikke er en del av denne tradisjonen lenger også pga. min spiseforstyrrelse der jeg ikke har et alminnelig kosthold, så stråler jeg litt på denne dagen.

Jeg ser på fine bilder av boller, de har kommet i enda flere former og farger med årene! Hehe, mangfoldige boller. Jeg har sett «cones» med krem i, jeg har sett boller med bringebær i kremen så de blir rosa, tilsvarende blå med blåbær, brune i midten med sjokoladekrem. Jeg har sett varianter med vaniljekrem i stedet for fløtekrem. Jeg har sett disse som har mandelfyll i stedet, antakelig fra svenske semlor (svenske fastelavnsboller)? En variant er også kombi av semlor og den gode kanelbollen! Og alle disse festlige, løse bollene som kan få faste tradisjoner, tenker jeg i dag at jeg kunne ha lyst til å plassere på fat hos tanta mi. Helst 93 stykk på fatet! For hun, hun er nemlig 93 år akkurat i dag! Hurra.

Tanta mi er søt, mild, smart, kvikk, storesøster, samfunnsorientert, farmor, omtenksom, varm, oldemor, oppdatert på nyhetsbildet, oppdatert på meg. Øynene er store og blå, rynkene milde i et mildt ansikt, krøller seg rundt øynene.

Da vi besøkte henne litt tidligere i februar, krøllet tante på meg ett teppe av ull. Hun varmet meg, med å vise alt hun forstod, av meg. Jeg var verdsatt som gjest, som niese, som meg – selv om jeg ikke spiser som andre, selv om jeg kanskje er kaldere i kroppen, selv om jeg har mine behov og mine skavanker og blir fortere sliten enn hun kanskje, selv på sine 93.

Vi hadde det lykkelig fint. Jeg er derfor litt lykkelig i dag, når jeg tenker på henne og det skal jeg gjøre helt til midnatt og håpe og drømme vi sees ganske snart igjen. Det var deilig å få lov å ringe henne også den 19. februar. Hvert år er verdifullt, noe å ta vare på. Takk for at du er min tante, du er kremen!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s