Hverdag

Lete i lyset

Når du skal lete etter det som gjør livet verdt å være i det, kan du godt overeksponere bildene litt slik at de blir ekstra lyse. Det er nemlig lettere å finne det man leter etter om det er godt opplyst.

Inne kan jeg tenne et led-lys på bordet når jeg er sammen med de jeg er glad i. Se, som vi lyser for hverandre! Jeg har på godt lys på badet selv om speilbildet mitt ikke er perfekt. Speilet forteller nemlig at her er jeg! Så da får jeg vel ta vare på meg, finne det for godt å ta ansvaret mitt en dag til? Jeg har lys på mobilen også. Da ser vi når vi skriver til hverandre, du og jeg. Displayet kan si: hei, jeg er glad i deg.

Og hvis det blir mørkt i hodet og jeg vimser litt rundt på slutten av dagen, prøver jeg å ikke begynne å lete i tingene mine for å få orden og oversikt på alt akkurat da. Det er så lett å finne kaos i skumringen og ikke det jeg egentlig leter etter da! Så, let it be og vent til det lysner. Jeg synger i hodet, Beatles og andre gode beats. Bare hold ut imens, du også. Jeg kan holde et lys her… til du besøker meg igjen, eller bare er i tankene mine. Love is all around… yes, the Bright side of Life?

Takk for ordenes dobbelthet, syngende glede også for meg som ikke har egen sangstemme. Ordene lyser så jeg ser de fineste livsbildene, ja det må de vel være? Noen ord kommer helt fra meg selv, andre kommer fra dialog med mennesker jeg bryr meg om, andre igjen fra tv, radio eller musikk som gir inputs. Noen er i de mange gode, inspirerende, skapende bokverkene som allerede er skapt. Digresjon: Kanskje jeg skulle kjøpe et bedre leselys til våkne nattestunder? Det vil jeg merke meg, med bokmerke i kalenderdagboka jeg fikk til jul.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s