Hverdag · sosialt

Å leve, inni eller utenpå?

En litt filosofisk tanke, et livsspørsmål. Liv laga i grunn. Jeg tenker av og til på det tror jeg, at for eksempel på jobben min så er det ikke mange som vet hva jeg tenker og sånn, mens jeg sitter der og gjør oppgavene mine eller konverserer med de andre. Det er som om det er to liv, ett fysisk rundt meg, og ett helt annet inni. Og det gjelder jo de andre også, i større eller mindre grad – vil jeg tro. Det er mange jeg ikke vet mye om, hva tenker de på, hva drømmer de om? Hva gjør at de holder koken, hva gjør personen godt og hva er mer sårbart?

For meg er det konkrete rundt viktig for å føle jeg hører til noe sted og at jeg har jordfeste rett og slett. Jeg trenger at noen ser meg, enda jeg ofte forsøker å forsvinne også. Jeg trenger å oppleve at det jeg gjør blir gjort. Derfor liker jeg ofte å telle eller måle. Det er så håndfast og fint! Tallenes magi, matematikkens løsninger. Innlegget fortsetter under bildet, i alle mine hjerter… (kan man ha flere?)

0 + meg er lik: 1! Nummer én i dag? Kanskje ikke helt, og kanskje aldri. Men å være her for seg selv og for de som er glad i en, kan være alfa og omega og bra nok.

Oppsummert – den jeg er inni, får et sted å høre til, en sammenheng, om jeg kan se meg utenfor tankene. I form av noe som kanskje sees, måles, dokumenteres. Jeg syns det hadde vært kult å ha en stor dokumentmappe over det som er meg i livet ikke som syk eller noe – som journaler kan bevitne – men hva jeg gjør til eller fra. Ved at jeg er meg!

Heldigvis har jeg mennesker i livet mitt som er flinke til å vise. Et eksempel: Forrige søndag fikk jeg SE et helt EKTE smil (det er jeg 99,9 prosent sikker på) da jeg ankom, bare som meg, i mine klær, farget av henne jeg ville vise at jeg også så. Vi lyste til hverandre, uten å være overfladiske i det hele tatt. Sånn er det å føle noe dypt inni meg, som jeg gjør på godt og vondt ganske ofte.

Så her er vi, med følelsene og tankene våre inni oss også utenfor oss selv. Det er rikt, det er viktig, det er godt. Jeg ønsker også å forstå og evne å se mer av det de andre vil, ønsker og drømmer om. Kanskje kan vi sammen skape hverdagene – deres også – litt bedre. Som å treffe med akkurat den fargen som betyr ro eller glede! Litt lilla lykke og gul glede runder jeg av bildet med, blomster fra i fjor sommer.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s