Hverdag

Vaffelhjertene slår sine varme, myke slag

I dag er det vaffeldagen. Etter at den ble etablert, har jo ikke jeg hatt noe liv som vaffelspiser pga. jeg ikke har vanlig kosthold grunnet tilstanden med anoreksien, men jeg liker dagen likevel. Jeg liker å spre budskapet rundt også – at i dag er det vaffeldagen!

Da jeg var liten, sang mamma ofte på strofen «vaffelhjerter banker ei». Den fikk meg alltid til å smile. Det var så godt å være rundt mamma på kjøkkenet også. Vafler forbinder jeg med noe av min første mestring som «stor» jente – det å få lov å steke vaffelrøre til plater, legge på fat og bære fatet stolt inn i stua til resten av familien min, kanskje på søndagskvelden.

Det lukter godt. Det lukter kjærlighet. (Innlegget fortsetter under et varmt bilde.)

Det lukter også av kjærlighet med vafler ute, ikke bare hjemme. For eksempel på setre når man har gått på ski, varmestuene i marka eller ved slalombakken. Vaflene er også i kantiner på mange arbeidsplasser. Hjertet mitt blir mykt og varmt når jeg ser hvordan den ganske enkle tradisjons-baksten gjør godt, virkelig skaper litt glede.

Hjertet mitt gleder og fryder seg derfor over å si i hele dag: I dag er det vaffeldagen!

Vafler finnes i mange former – de som er mest som dessert og de som er like bra til frokost eller lunsj. Man kan variere og lage vafler med havregryn, sjokoladevafler, kardemommevafler, ha på pålegg som ost eller bær, krem, rømme og sukker. Noe av det siste jeg leste, var noen helt andre typer – men som lages i vaffeljern: Sushi-vafler, som stekes med sushi-ris også bruker man dem til å ha fisken på. En annen morsom bruk av vaffeljernet, i tillegg til til toast, er å lage napoleonskake i porsjonsform – rettere sagt Napolenons-hjerter av butterdeig – og inn har man vaniljekrem. I anledning av årets dag sendte Power ut oppskrift på vafler med peanøttsmør i. Blir det en tradisjonell eller sprø feiring på deg?

Gratulerer med vaffeldagen. Del litt kjærlighet smakfullt med hjertet i dag.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s