Hverdag

Fjorten, ørten

Jeg skriver: 14. april. Mange år, ørten minner og erindringer.

14. april kalles sommerdag

14. april 1956 ble den norske forfatteren Rune Belsvik født

14. april 1962 ble i Frankrike Georges Pompidou satt til statsminister

14. april noen få år før jeg ble født, kom en strihåret dachs til verden. Han bodde hos mine folk, og da jeg kom til verden passet han på bleierompa mi. Så trygt, så godt å ha en firbent venn – er det kanskje nesten aller best?

14. april 1986 bombet USA Libya

14. april er også faredag (flyttedag), det vil si den dagen da leie- og arbeidsavtaler tidligere kunne avsluttes (kilde: store norske leksikon)

14. april 2005 ble den første hunden jeg var hovedeier for, Mocca født. Enda en fantastisk, strihåret dachs. Stor personlighet. Jeg feirer og flagger håret mitt for henne på denne dagen, også nå etter at hun ikke kan være her mer. Hun er hele årsaken til at 14. april får sitt eget blogginnlegg basert på dato og kun dato. Tallet har for meg magi, verdi!

14. april 2007 var det terrorangrep i Karbala: 42 ble drept. Mer enn 160 såret. Det som skjedde: en selvmordsbomber sprengte en bil i sentrum av den irakiske byen Karbala. (kilde: Wikipedia).

14. april 2023 To gode venninner av meg har bursdagen sin i dag. Jeg smiler, logrer med halen og bjeffer: Hipp hurra! Kan dere høre meg?

«Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede» 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s