Hverdag

Smitt og brødsmule, skiver og paprika som smiler

Jeg satt og leste en dag, som vanlig. Når jeg ser ord får jeg veldig ofte assosiasjoner som drar meg fram og tilbake – til nye skriblerier eller egen minnebok. Inni meg, kommer ut?

Det stod i den boka jeg satt med, om halve brødskiver. Jeg tenkte på da jeg var barn, og mamma en dag skar brødskivene mine i to – på skrå. De ble trekanter, eller snitter som man kaller de på litt «finere» språk, ordforråd.

Trekantene kjente jeg som akkurat noe ekstraordinært. Jeg elsket de – de fikk meg til å føle meg fin. Brødskivene ble eksklusive og morsommere å spise. Jeg tror jeg smilte.

(Det litt tragikomiske i dette er at med mer livserfaring har jeg selvsagt opplevd at der akkurat snitter serveres, gjerne er ved begravelser og ikke akkurat happy moments. Men det lar jeg stå som en unødvendig digresjon, og smiler igjen 😉

Smilte gjorde også av og til da pappa eller mamma pyntet med paprika eller appelsin på brødskiva mi.

God konklusjon: Det skal ikke alltid så mye til for å lage hverdagene magiske.

I dag er det mandag. Hva slags sprell kan jeg lage i hodet i dag, for å liksom krydre og le litt? Kanskje jeg skulle la B komme før A(ppelsin), være litt i bakvendtland siden jeg er sykmeldt i dag og skal til legen og håper vi sammen får til en mer normal hverdag framover med arbeidsdager i større grad, ikke fullt så «bakvendt» som det har kjentes en stund nå. Jeg håper jeg kan få være i mitt mest nyttige jeg – noen dager denne uka som står for tur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s