asperger syndrom · sosialt

Å IKKE lære av andre

Mange kopierer andre. De ser hva som er rett som andre gjør og gjør det samme. På en del områder, er jeg også sånn Copy Cat. Det kan hjelpe meg å navigere.

Men noen ganger er jeg for rigid i mitt eget og avhengig av «reglene» til at jeg klarer å gjøre som de andre. For eksempel kan jeg observere at andre kommer fast litt senere enn avtalt tid/ tidspunkt for arrangement, møte, besøk osv. Likevel klarer ikke jeg komme i siste liten. Gjerne vil jeg være ute i god tid.

Jeg burde kanskje sluppet tak i mitt vante. Gitt mennesker rundt meg mer slingringsmonn, uten at jeg selv ble stresset fordi jeg liksom så gjerne vil tro at folk kommer når de har sagt. Når jeg er sånn som jeg er, tror jeg veldig fort at det er fare på ferde når noen ikke dukker opp slik jeg dukker opp – har de vært i trafikkulykke også videre? Heldigvis, er ting stort sett helt i sitt vante og vanlige, bare litt forsinkelse eller kanskje ikke engang ikke forsinkelse – bare til normal oppmøtetid, for folk flest.

Jeg prøver å si dette til meg selv, sånn at jeg ikke blir livredd. Jeg prøver også å like meg selv for den jeg er. Hun som bekymrer seg og bryr seg om andre i alle fall når jeg får til, og som er punktlig og rett nok til å stole på.

Apropos copy-cats, en katt på skjærejakt satt her hos meg på 1. påskedag, 9. april 2023. Han gikk nok sine veier! Eller fløy?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s