tilleggsvansker

Throwback: Utklippspiken

Et tilbakegløtt, klippet ut av: Hukommelsen.

Jeg sitter i senga. Det er sommeren 2007. Tror jeg. Jeg er ikke hjemme, det kan umulig være hjemme. Disse tomme rommene, dette tomme rommet. Det er en seng. Det er et stativ med en anretning for å tvangsernære meg. Jeg sitter sammenkrøpet i senga, med slange i nesa. I døra, sitter en omsorgsperson. Men ikke de som står meg nær. Han er en nesten fremmed mann med litt fine, mørkebrune krøller. Jeg kunne sikkert syntes han var både en kjekk og høflig og hyggelig person, i en annen situasjon. I et annet liv. Men det var ikke han det handlet om. Var det meg? Jeg prøvde kanskje å klippe meg ut, fra alt jeg var. Han stirret på meg mens jeg klippet ut fra avisa. Det var vel aftenposten, du vet der dødsannonsene står. Jeg laget en liten slags kiste, som egentlig var en bittebitte liten koffert. Jeg lagde decopage, jeg hadde fått venner og familie til å handle inn ekstra mye hobbyutstyr for meg denne sommeren. Mannen så på meg. Han sa jeg var makaber. Jeg lukket meg igjen. Jeg lukket igjen kistekofferten, med mange fine ikoner på – sånne man kan bruke når noen går ut av tiden. Jeg var utklippsjenta, på grått papir.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s