asperger syndrom · sosialt · spesialinteresser

Det er så stille nå

Det oppstår en stillhet i rommet. Jeg sitter med fotokameraet i hånden. Jeg fotograferer en dukke. Jeg sier: Hun heter Nadya. Da blir det helt stille. Som om en dukke ikke kan ha navn. I alle fall ikke med slik innlevelse? Jeg vil forklare at navnet betyr mør, delikat. Og jeg vil fortelle at hun er laget av en norsk kunstner som heter Therese og at jeg kanskje skulle hete Tuva Therese før navnet mitt ble Helene. Men jeg merker, at du skjønner ikke hvorfor jeg sa Nadya. Da vil alt det andre være meningsløst også. Og du vet ikke hva du skal si. Unnskyld! Beklager at jeg skapte denne stillheten, denne differansen mellom oss! Jeg vet jeg er annerledes enn deg, men jeg trodde, jeg trodde du ville høre om Nadya. Du sa det var en fin dukke til slutt.

Det er så stille når jeg sier jeg må tisse. Men jeg må jo si alt jeg skal. Men man sier visst ikke det. Jeg sier jeg skal på toalettet. Da blir det litt mindre stille. Men er ikke det akkurat det samme? Og egentlig bare mildere omstendigheter at jeg faktisk skal tisse?

Det er så stille når jeg sier at du har fått større mage. Det er stille når jeg sier at jeg ikke vil ha besøk. Det er stille når jeg sier jeg vil gå ut når jeg ikke kan. Det er stille når jeg ønsker å være som deg.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s