Funksjonsnivå · sosialt

Dette vil jeg gjør sammen med andre

Jeg har skrevet om normale aktiviteter jeg ikke kan være med på. I dag vil jeg skrive om ting jeg vil gjøre sammen med andre og/eller alene.

1. Jeg vil sitte på huske og la deg dytte fart.

2. Jeg vil se på skoene dine mens vi snakker. Da ser jeg deg og detaljene uten å føle ubehaget med øyekontakt. Du kan velge sko.

3. Bil eller båttur. Husk barnesikring og flytevest. Jeg vet aldri hva jeg kan finne på, men jeg vil høre motorlyden med deg likevel, og kanskje bølgeskvulp.

4. Jeg vil klappe hunden din og kjenne at jeg blir rolig. Jeg vil se halen smile fra side til side, med andre ord logre.

5. Det er fint å sitte og strikke med noen eller å se på bilder, og å skrive med andre mennesker, gjennom blogg, mail eller chat. Det er det mening i.

6. Jeg leser gjerne noe om Asperger Syndrom. Det kjennes så trygt. Mens jeg leser, kan du få lese boka mi. Det er en barnebok som heter Vilde virre vapp. Hva skjer når en helt vanlig jente er så trist at hun bare smiler? Hva hender når hun ikke engang tør å si at hun er trist? For Vilde skjer det noe helt spesielt. Dette er et eventyr om å våge å snakke, at det er helt i orden å trenge hjelp til å være seg og mest av alt, en bok om å få være til. Vil du reise med Vilde?

Boka kan du få som ebok for iphone/ipad, pdf fil for mac og pc og som hardbook. Alle utgavene ligger på blurb. De er laget helt på egenhånd, uten redaktør, uten rettesnor, uten midler. Jeg har til og med satt sammen boka selv. Jeg brukte to år og den kom i fjor sommer.
Ebok: http://store.blurb.com/ebooks/480099-vilde-virre-vapp
Instant pdf eller hardcover: http://www.blurb.com/b/5433580-vilde-virre-vapp

7. Jeg vil også lese reklameannonser og dele tilbudene med deg. Er det noe å spare på å snakke med meg? Jeg elsker den følelsen!

8. Jeg vil se på deg mens du sitter og passer på meg. Jeg vil se på føttene dine. Er lissene nye? Jeg vil se på hendene dine. Har du arbeidshender? Jeg vil betrakte. Sånn kan jeg lære å kjenne deg, uten å måtte bruke fraser.

9. Jeg vil fotografere detaljer. Jeg vil gi ikkelevende objekter liv.

10. Jeg vil mate fiskene så de ikke blir slappfisk.

Reklame

En kommentar om “Dette vil jeg gjør sammen med andre

  1. Det er veldig viktig å finne de tingene man kan, og vil gjøre med andre, på tross av sykdom. Flott skrevet!
    PS: Fotografi er noe av det vakreste som finnes. Og ikke minst utrolig god terapi!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s