asperger syndrom · sosialt

Hvorfor snakker jeg om det du ikke tror jeg bryr meg om?

Jeg snakker mye om matpriser, tilbud og oppskrifter. Det er ikke fordi jeg skal ha noe av maten, og du skjønner ikke hvorfor en anorektisk dame gjentar og gjentar tilbudene på sjokoladeplater. Jeg snakker om spesialinteresser som samtaleemne i dag. Jeg snakker om tilbudene fordi det er ordene jeg har tilgjengelig. Jeg henter de fram fra hodet mitt, for jeg har sett annonsen som et bilde. Og fem for hundre har satt seg fast. Og 12 kvikklunsj for femti på Europris. De kommer som to sekspakninger for femti kroner og er TOLV!!!

Dessuten er det konkret og jeg vet cirka hva slags respons jeg vil få, som at det er et godt tilbud eller at du skal benytte deg av det, eller må vente litt for å sikre sommerkroppen. Det er altså tre ulike responser. Men stort sett er det de to første og det er de to jeg trakter etter. Jeg liker å gi deg tilbudene nemlig! Da har jeg GITT. Hva jeg får tilbake? At jeg har mestret smalltalk. Takk.

Kjører vi forbi Rema 1000, ramser jeg opp prisene på sjømat, for jeg så reklamen fra dem i helga, nærmere bestemt søndag. Igjen blir du opplyst. Du spør om jeg så dette nå. Neida, jeg bare så Rema, forklarer jeg. Remas logo gjør at jeg husker alle annonsene. Jeg husker de fotografisk og akkurat hvor på siden blåskjell var og hvor det var hummer og reker (sistnevnte øverst til venstre på venstre side, ferske, 149 kroner).

Jeg bruker også de samme setningene og spørsmålene om og om igjen. Jeg spør hva du skal ha til middag, hva du skal etter jobb og om du har fri i helga og om du jobber i morgen. Det er fordi det er faste holdepunkter jeg kan se for meg. Jeg trenger å visualisere for å forstå rammene rundt meg. Jeg trenger at dere er stabile gjerder av virkelighet i dagen min.

Jeg avbryter ofte i en samtale, for det jeg har tenkt å si blir så lett borte om jeg skal lytte til at du blir ferdig først. Vær så god, her har du setningen min midt i din! Du tenker kanskje at jeg er uhøflig som ikke venter på tur. Men venter jeg, kan det henne jeg aldri får gitt deg det du egentlig lurer på. Og hva vet jeg, kanskje du lurer på hvor du får to sjokoladeplater for 40 kroner (coop extra i uka vi forlot).

Reklame

6 kommentarer om “Hvorfor snakker jeg om det du ikke tror jeg bryr meg om?

 1. Ikke ang emnet, men jeg lurer på hvordan du har det ifh søvn? Klarer du å sovne uten problem, og sove gjennom natten? Om du har noe å fortelle rundt det, ville du skrevet et innlegg om det? Har alltid slitt med innsovning, angst for å «forsvinne» eller «gå glipp av noe» under søvn.. hvordan er det med deg?

  Likt av 1 person

  1. Klart jeg kan skrive om søvn. Jeg får sovemedisiner. Jeg personlig er ikke redd for å sovne, men redd for å ikke sovne! Ofte. Men jeg skal blogge tydeligere om det. Takk for at du spør. Jeg kan gjøre det enten onsdag eller torsdag denne uken.

   Liker

 2. Fantastisk flink å uttrykke deg. Jeg er pappa til en gutt på tolv med asberger og du er med å bidra til en større forståelse av gutten min❤️ Takk!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s