asperger syndrom · begrensninger i adferd · sosialt

Spørretimene

Når jeg vil snakke med deg? Klokken jeg står opp. Alt skal helst skje med en gang så det er over. Jeg liker å få fullført. Men jeg kan bli veldig stresset om jeg blir spurt om mange ting på kort tid. Det kan være enkle spørsmål som når jeg tror jeg er ferdig med noe, hvordan jeg har det i dag, hva jeg ønsker meg til jul…. Likevel sliter det på meg, det som var ment som hyggelig småsnakk. And here we go again: smalltalk.

Jeg har det fint når jeg sitter sammen med dukkene mine eller hunden min. Da er det ingen spørsmål, ingen som vil meg noe. Du spør og graver hele dagen. Jeg lurer på om du merker det mens jeg sitter slik og har det godt med kameraet i hendene mine. Da kan jeg det utroligste. Jeg får liv i dukkene, fantastiske bilder som havner på fotoutstilling, en flickr-konto full av bilder og fotografier med mange likes på Facebook.

Du spør om jeg ikke vil ut, finne på noe, gå på kino. Men vil du egentlig ha meg med? Det er jeg som spør nå. Jeg kan komme til å bli overbelastet og knuse et glass om det står fremme. Jeg kan komme til å lukke øynene av utmattelse. Jeg kan komme til å si noe om mannen foran oss i køen. Jeg kan komme til å be deg klappe igjen om du snakker for mye. Du spør om alt, kapper jeg deg av med, når jeg ikke lenger klarer å svare.

La meg fotografere i stedet. Kanskje kan du hjelpe meg å posere dukkene. Kanskje kan du få føle at jeg setter pris på deg, slik jeg virkelig gjør.

Reklame

12 kommentarer om “Spørretimene

 1. Jeg smiler og tenker at de færreste får både i pose og sekk. – Visst skal du få være i fred med fotoapparatet og dukkene dine, men du ønsker vel ikke å bli neglisjert og oversett/ ikke sett heller??

  Liker

  1. Man blir ikke oversett og ignorert om man sitter sammen med noen og føler fellesskapet uten å snakke. Noen spørsmål kan det være greit å komme med, men går det an å avtale tidspunktet og lengden på snakket, kanskje?

   Likt av 1 person

 2. Det er egentlig godt å bli oversett, syns jeg, og jeg blir også veldig lei av spørsmål. Strengt tatt så ringer det ikke folk her, så ofte, men alltid når det ringer, skvetter jeg til, og har svært ofte overhodet ikke lyst til å svare.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s