asperger syndrom · sosialt

Uansett meg, selvskadende og feil i fremmede øyne

Uansett hvor mye omgivelsene mine forsøker å endre meg eller forme meg, forblir jeg den samme inni meg. Jeg kan ikke være frisk og rask. Jeg trenger å skade meg.

Jeg er fra «en annen planet». Nettopp derfor er jeg så redd inni menneskekroppen min, bestandig. Jeg slanker den bort gjennom anoreksi og prøver å ta liten plass, men det virker ikke. Jeg spiser det jeg må, men det hjelper heller ikke. Jeg er fortsatt fanget i en menneskekropp og er menneske. Jeg stikker hull på huden og litt av meg renner ut, som et kompromiss. Jeg kutter et bånd til virkeligheten.

Jeg prøver å møte blikket ditt for å lese hva du tenker. Jeg får ikke tak i det. Jeg ser så fort ned på skoa dine igjen. De er av blått, semsket skinn. Jeg liker dem. De kan ta deg med hvor som helst.

Jeg sitter i sokkelesten og kommer ingen vei. Jeg lukker meg inne i mitt univers, med mine spesialinteresser. Jeg lar noen av dem komme ut som bilder du kan glede deg over og reklamepriser du kan dra nytte av. Er du glad (i meg) nå?

Reklame

7 kommentarer om “Uansett meg, selvskadende og feil i fremmede øyne

 1. Jeg driver ikke med selvskading på den måten du gjør det, ikke med å lage hull i huden. Men jeg røyker, og spiser ikke så sunt som jeg burde, noe vekta mi da også viser, jeg er temmelig overvektig. Så på sett og vis har jeg kanskje en slags spiseforstyrrelse jeg også, bare i motsatt retning, og som gjør at jeg ikke går ned i vekt. Og har høyt blodtrykk samt en reumatisk sykdom, relapserende polykondritt, i tillegg til den alltid tilstedeværende angsten. Og jeg liker ikke å bli sett, så jeg har ei endeleilighet der man må bruke kikkert for å se meg.

  Likt av 1 person

 2. Jeg liker dine ord, Helene!
  Du gir av deg selv, ditt innerste og mest sensitive.
  Det er enorm styrke.

  Du forteller så nakent om utfordringene,
  det du takler, det du ikke takler.

  Og du har så selvinnsikt.
  Jeg gleder meg over det du deler.
  Om det er sterke, sensitive hendelser og tanker,
  såvel som gledelige reklamekampanjer og bilder!

  For dette viser meg at du klatrer å gi uttrykk for følelsene.
  Følelsene dine.
  De er så viktige.
  Du skriver så nakent.
  Takk for at du lar oss få ta del i din hverdag og liv.

  Jeg er glad i deg!

  Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s