asperger syndrom · sosialt · spesialinteresser

Endelig fredag – er det ikke?

Det er ingen i hele verden som egentlig kan si at mine følelser er feil, uten å vite hva jeg føler inni meg, men de kan synes at de er litt sneversynte. Jeg ser meg og mitt og hvem som skal omgås meg.

De som skal omgås meg, må også følge bestemte rutiner for å ikke bli hakkekylling. Jeg hakker på de som stresser meg. Jeg skjeller dem ut og sier idiot til dem også. Jeg prøver å lese meg opp på andre ord å bruke i stedet, mer konstruktive ord. Men i sinne er jeg ikke så konstruktiv. Ikke i angst heller. Og jeg er ofte i disse to følelsene.

Vi kan si det er snevert at jeg ikke skjønner at «God helg» er en fin frase, og at det er reelt og viktig for folk å ønske hverandre nettopp god helg. Men så kommer ordene til meg og jeg vil bare kaste dem i veggen, som en kasteball. Hei, kanon! Jeg er truffet (tenk kanonball) og må bak til kongen. Helger er ikke gode! Hører du? De er lange, uforutsigbare og ofte vonde. Men det kommer av at jeg ser ikke helheten som:

Noen reiser hjem fra jobb for siste gang denne uka. Familiene samles rundt tv- og mat-bordet. Jeg ser ikke mannen som legger beina høyt etter en uke på jobb eller kona som strekker på kroppen etter et stressende møte på kontoret som avslutning på uka. Kanskje er huset nyvasket og de har hjulpet hverandre. Jeg ser ikke flertallet som glor på Norske talenter, smiler og ler. Jeg ser meg og jeg smiler ikke. Hei speil på veggen der, hvem er ensomst og mest selvsentrert i verden her?

Jeg sitter her og taster om fredagen min som betyr flere ukjente på jobb, vonde tanker og vonde følelser. Jeg har Asperger syndrom og ber på mine knær om forutsigbarhet. Kan du fylle kneskålene mine? Det trenger ikke være med godteri, for det spiser jeg ikke (les: anoreksi).

Likevel, selv om jeg ikke kan ta imot God helg og besvare det på en høflig og god måte bestandig, bryr jeg meg. Jeg er ikke en kald fisk. Jeg har Asperger syndrom, men jeg har følelser. For det har vi med Asperger syndrom! Noen ganger ligger de uten på kroppen. Da lager jeg bilder for å holde ut (les: spesialinteresse).

Jeg elsker deg til månen og tilbake igjen, mens jeg sitter og leser og skriver i miniatyr. Noe lite som en blogg, kan være noe stort som at mennesker kjenner seg igjen. Applaus (Det hadde kanskje passet bedre med en klem, men jeg klemmer ikke i dag). Klapp, klapp på skulderen din. Du klarte denne uka også! God helg! Jeg kan frasene, i teorien. (Jeg sitter med bok om nevrotypiske og blir klok på verden din.)

gadgetreadmoonandback

Reklamer

13 kommentarer om “Endelig fredag – er det ikke?

 1. Hva skjer om de du skjeller ut tar igjen? Om de sier idiot tilbake, om de hakker tilbake og kaller deg stygge navn, og besvarer slag med slag?

  Liker

 2. Siden du nevnte månen i det du skriver om i dag, så tror jeg at jeg har lyst til å gi månen til deg, i form av noen youtube-snutter. 🙂

  Denne syns jeg er deilig søvndyssende eller avslappende de ganger man skulle ha behov for det.:

  Og denne her syns jeg er fin:

  Ha en nydelig helg.

  Likt av 1 person

 3. Hei!
  Bildene dine rører meg dypt. Hvor kan jeg se alle du har lagt ut?
  Jeg skjønner godt at helger er vanskelige. Særlig når man er avhengig av andre for å ha et (godt) liv.
  Håper det blir en forutsigbar helg! Takk for at du beriker mitt liv.
  Catharina

  Likt av 1 person

 4. Mens det er ting jeg liker med fredager, så er det nok av andre ting med helger som er slitsomme.

  Synes du burde fått mer forutsigbarhet på hvem som er der når. Men det er sånn jeg er. Blir kjempesur når ting ikke er rettferdig og riktig. Der slekter jeg litt på bestemor.

  Og hadde jeg jobbet et sted, hadde jeg ikke hatt noe imot å jobbe helgedager mot å få en vanlig ukedag eller to fri. Husker da jeg jobbet, ble jeg en smule gal av at alle steder jeg trengte å få ordnet ting stengte før jeg var ferdig på jobb. Hvordan får andre til det der? Aner ikke.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s