asperger syndrom · tilleggsvansker

Dyr(ebare), et mulitimedieinnlegg

Noen, har barn. Da er det ingen over, ingen ved siden av. Jeg er barnet til foreldrene mine, ett av to. I natt har jeg vært på somatisk avdeling med brystsmerter. Det er klart de sikkert ble bekymret. Men for oss som ikke har barn, kommer hunden gjerne først. Jeg har laget en dukkefilm for å illustrere.

Det er også dagen for tur i dag, populært kalt søndagstur. Hei mamma og pappa og hundene! Skal vi gå nå? Jeg har skoa klare. De er bare innelåst på et kott for jeg kan ikke gå så mange steder. Jeg må ha med meg sykepleiere. To stykker.

Dagen for å gå med hunden, kommer hver dag. For en med Asperger syndrom, var det veldig fint å vite at jeg skulle gå tur med hunden min hver dag etter skolen, ca. klokken 14.30. Sånn var det før jeg tilbragte årene på sykehus – rett hjem etter skoletid og lufte hunden. Jeg gikk de samme rutene. Les: Rutinert.

Jeg hadde alltid noen å gå hjem til. Det var aldri tomt hus. Jeg vred om nøkkelen, skyndte meg inn på toalettet og hilste på hunden i samme øyeblikk. Jeg klarte ikke å tisse på skolen, på jentedo. Obs, ble det for mange detaljer?

Dyr kan skape rutine og være gull verdt. Jeg hadde også fugler en periode, rosenhodede dvergpapegøyer. Da var fredagene skifting av fuglesand, sammen med pappa. Fisken min gjør at jeg mater den. Den blir mett av larver, tørkede.

Dyra binder oss sammen, som i (vennskaps)bånd. Jeg merket det da jeg gikk tur med hund. Stadig ville noen hilse. Snakker jeg om hund, er det alltid noen som har en erfaring å dele. Sammen med særinteressen å lese reklame, er dyra noe man kan snakke om: Les smalltalk. Ikke sant?

P.S Jeg er på (søndags)sporet av det du forventer av meg: En normal samtale. La oss gå, det er søndag og du har fri – til meg? Jeg svarer ja, elsk meg i morgen.

Reklamer

5 kommentarer om “Dyr(ebare), et mulitimedieinnlegg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s