asperger syndrom · sosialt

Kamelonene

Mange mennesker sliter med å finne seg selv. Mange med Asperger syndrom, pendler mellom ulike identiteter for å finne seg og vite hvor man hører til. De ender ofte med å finne noen annen, og bli den identiteten. Kanskje derfor finnes det skuespillere med Asperger syndrom. Noen er profesjonelle, andre spiller en rolle i hverdagen.

La meg ta en oppramsing. Karriereidentitet, politisk identitet, det å være vegetarianer, kjønnsidentitet (jeg vet om noen som vil være jente når de er gutt og motsatt), interesser man går helt opp i og motivasjon til å prestere. Det handler fysisk identitet som kroppsbilde og å være personlighet som å være innadvent eller utadvent. Felles for disse tingene er at de sier noe om hvem vi er.

Jeg vet ofte ikke hvem jeg er, og finner symboler. Jeg tror jeg er halvt dyr. Noen ganger fugl, noen ganger fisk. Hva er du? Er du politisk engasjert, sitter du i Venstre eller Høyere, spiser du fisk eller kjøtt? Er du mann eller dame? Jeg vet ikke, for jeg vet ikke hva du føler inni deg selv om du sitter der med kjole på.

Jeg åpner julekalenderne mine. Da er jeg jente. Jeg får dukkeklær og jenteversjonen av lego.

legoP.S Jeg har girl power and aspian power. Let’s play. Jeg kan være henne litt. 

Reklame

2 kommentarer om “Kamelonene

 1. Dagens blogg får meg til å tenke på diktet til Inger Hagerup: «Mauren».

  Liten?
  Jeg?
  Langtifra.
  Jeg er akkurat stor nok.
  Fyller meg selv helt
  på langs og på tvers
  fra øverst til nederst.
  Er du større enn deg selv kanskje?

  Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s