asperger syndrom · sosialt · spesialinteresser · Uncategorized

Takk

En god måte å si takk på, inneholder at man legger merke til hva personen har gjort og hvorfor man setter pris på det. I disse juletider er det både mat og gaver og tenke på, og bak alt ligger det mye forberedelser.

Takk for at du strikket varm lue og votter til meg. De gjør at jeg ikke fryser når jeg reiser til legevakten eller tar bilder på trappa. Takk for spesielle fotovotter som gjør det mulig å fotografere selv om jeg fryser. Takk for at du ikke gav meg noe jeg kunne skade meg med og et bilde uten glassramme. Takk for at du tenkte på myke gaver og ting til dukkene mine. Takk for en ny bok om Asperger syndrom. Takk for tangenter sånn at jeg kan lage musikk til dukkefilmene mine. Takk for gavekort til spesialinteressene min. Du skjønner! Du har knekt koden.

Takk for at du ikke forventet at jeg skulle spise julemat. Det viser at du skjønner at jeg trenger at ting er som vanlig. Takk for at du besøkte meg før julen ble ringt inn. Takk for at dere kom med hunden min. Takk. Jeg setter pris på dere.

Takk for at kroppen skrur seg av og lar meg sove etter mange inntrykk. Jeg sov fra 16 til 19.30 selveste julaften. Takk for at sykepleierne lot meg sove. Skjønte de kanskje en overload? Takk for pakke, etterpå – når JEG var våken.

Takk for telefonsamtalen. Det var så spesielt å høre stemmen deres på selveste julaften i et hus jeg ikke kunne være i selv. Da var jeg litt der likevel, mellom pakkeåpning og pinnekjøtt. Takk for takken for gavene jeg gav. Takk for at jeg får prege det nye året med ting jeg har kjøpt. Som brødristeren til frokosten din. Takk for at du ryddet plass på benken til «meg»

Takk for at du leste bloggen min og ønsket meg en god jul. Det betydde at du tredde litt inn i min verden. Takk for at du ikke tvinger meg til taushet når jeg klarer å skrive takk. Takk for at du kanskje ikke forventer at jeg skal si takk, men tar imot meg med åpne armer, som jeg er, med mine takk nå og da. Jeg klarer ikke si det på rett tidspunkt hele tiden.

Takk for at du forstår at dette innlegget er litt vanskelig å skrive, fordi jeg ikke innfrir forventningene til en perfekt jul. Jeg beklager. En god unnskyldning inneholder en beskrivelse av hva som gikk galt og hvilke følelser som ble såret. Jeg tror det som gikk galt, er det som alltid er: Jeg er syk og på sykehus. Jeg deltar ikke ingen vanlige julefeiringen vår. Det sårer håpet man har om at jeg skal være frisk og glad. Jeg svikter.

Takk for at jeg klarte å skrive disse linjene til enhver leser og til de som står meg nær. Takk.

Reklame

6 kommentarer om “Takk

 1. TAKK for jeg får lese det du skriver .
  Takk for alle flotte innlegg.
  Takk for detdu lærer oss alle med dine innlegg .
  Takk for jeg har fått møte deg flere ganger.

  Likt av 1 person

 2. Jeg ble rørt av dette innlegget og at du gir så mye av deg selv. Du viser verden hvor modig du er som tør utlevere deg sånn. Jeg var heldig og fikk det jeg trodde var en lue av Jonny (mannen min). Det viste seg at det var ef skjerf. Jeg fikk en nedsmelting og kjeftet på mamma da hun skulle hjelpe på kjøkkenet. Da ble det plutselig en annen person jeg måtte bestemme for. Vegetarretten var så uvant at jeg hadde nok med å konsentrere meg om å lage den. Men så ba jeg om unnskyldning og det gikk bra. Kvelden var kjempekos og jeg var utrolig glad da gjestene gikk og jeg kunne komme tilbake til meg selv.
  Hunden din høres ut som en skikkelig kosehund.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s