asperger syndrom · sosialt

Å gjøre det slutt på SMS

Mange personer uten Asperger syndrom, synes det er feigt å gjøre slutt på et kjærlighetsforhold via SMS! Det er visst ikke sånn man skal gjøre det slutt med noen. Det er mangel på respekt for det andre mennesket og en lettvinn løsning. Men hvis noen gjorde det slutt med meg, ville jeg foretrukket nettopp det. Fordi:

1. Da kan jeg lese om og om igjen. Jeg trenger ikke å lure på om jeg har blitt dumpet utifra vage setninger. SMSen skulle gjerne inneholde grunn, så jeg hadde årsaken til å bli valgt bort skriftlig.

2. Jeg ville sluppet å lese i ansiktet på min daværende kjæreste, tolke mimikken, lure på om jeg hørte rett og samtidig tenke på hva jeg skulle si. Jeg kunne bare lese og få vite hvorfor.

3. SMS gir meg tid til å formulere et svar. Jeg trenger ikke svare ansikt til ansikt, altså ha et svar på stående fot. Jeg kan legge meg ned, gråte meg ferdig, pakke meg inn i et trygt pledd og så svare.

4. SMSen blir et synlig bevis jeg kan ta fram igjen og igjen når jeg lurer på om jeg har hatt noe forhold, om noen har vært glad i meg, selv om de ikke er det lenger (på den måten). Jeg har beviset i lomma. Han elsket meg!

 

Reklamer

5 kommentarer om “Å gjøre det slutt på SMS

 1. Jeg forstår tankegangen din om «tryggheten» rundt noe konkret! Men etter et seriøst forhold vil vel mange se på det som respektløst å avslutte noe slikt over sms. Jeg har selv opplevd å få en sms om at jeg ikke er «bra nok» og er for syk for han, med tanke på et kortvarig forhold jeg var i. Den dag i dag, er jeg veldig glad for at det ble avsluttet, før det overhode ble noe seriøst – da denne person ikke var noe å samle på. Så jeg kan vel være takknemlig for det, i nettopp denne situasjonen, men utenom det – ville jeg følt det var stygt gjort. Mye fordi at man i et seriøst forhold burde kunne snakke om problemet, og hvorfor man ønsker å gjøre det slutt. Det er jo mye bedre å kanskje kunne løse problemet, uten å skille lag. Jeg ville også heller fått en forklaring på hvorfor personen ikke ønsket et forhold med meg mer, og det kunne ført til at vi i det minste kunne snakket sammen, og muligens bevart noe av kontakten som venner. På sms ville dette vært utelukket. Jeg ville se på personen som feig, og ikke ønsket videre kontakt av noe slag.

  Heldigvis må jeg si at jeg ikke har hatt et langvarig fast forhold! For all del, jeg ønsker jo å kunne finne den rette – men da jeg er såpass kresen, vil det uansett være vanskelig å finne en passende partner. Flere på min alder har både 2 og 3, og enda flere seriøse forhold bak seg, i det minste langvarige om ikke seriøse. Jeg ser ikke på det som noe negativt at jeg ikke har hatt en kjæreste før. Så lenge dette uansett ikke er i nåtid, er det ikke noe vits å ha en haug av ekser bak seg. Jeg har selvfølgelig vært med flere menn, vært involvert med dem både følelsesmessig og seksuelt, men noe forhold har det ikke blitt. Og med tanke på utvalget av menn jeg har vært borti, er jeg bare glad den dag i dag – at ikke det ble noe varig. For all del, det er seriøst å være seksuelt involvert med noen også, men jeg er glad for at det ofte ikke ble mer enn nettopp det – flørt og eventuelt sex.

  Likt av 3 personer

 2. Etter min mening, altså etter min subjektive oppfatning, er det bare en ordentlig måte å avslutte et forhold på, nemlig ansikt til ansikt. Men samtidig tror jeg ikke det er mulig å sette opp noe «regelverk» for slikt. Det som kjennes rett for meg, trenger slett ikke å være rett for deg. Kanskje det viktigste er å vise respekt for hverandre, – også i en slik situasjon.

  Likt av 2 personer

  1. Jeg vet at majoriteten vil ha det ansikt til ansikt 🙂 Derfor jeg delte min oppfatning, for å vise at man kan oppleve annerledes. Det som er bra for de fleste, er ikke best for alle. Og jeg tilhører minoriteten som syns SMS er helt fint.

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s