asperger syndrom · sosialt

Kjærlighet uten genser

Jeg deler en opplevelse. Da jeg var 18 fortalte jeg mine medelever at når jeg ble gift, skulle vi bare dele soverom i helgene. Jeg orket ikke nærhet hver dag. De andre så rart på meg og trodde jeg spøkte og spurte meg om igjen om jeg mente det. Hvorfor det da, skjønte de ikke at jeg strakk meg langt med å være nære i helga?

Jeg skriver en forklaring. Jeg kunne ikke forestille meg et voksenliv der man delte soverom og seng hver natt. Det er ikke fordi jeg er en einstøing, men noen ganger trenger jeg alenetid. Og den trengte jeg om natten for å klare hverdagen. Det kjente jeg allerede da. Ingen forstod og de lo av meg.

Jeg hører leende gutter og jenter. Jeg ble gjort til latter uten å ha vært morsom. Jeg hadde vært sær, annerledes, uforståelig. Da ler andre mennesker. Hvem har bestemt hva som er normalt?

Jeg tenker i stillhet. Jeg ville også sove med klær, slik jeg alltid har gjort. Jeg sa ikke det. Jeg hadde funnet ut at det var best å være stille. Men jeg elsker pysjamas. Jeg liker ikke kjærlighet uten genser.

Jeg tegner et portrett med moteklær fra Kari Traa. Jeg liker å gjemme kroppen min i en gode plagg man kan stryke – utenpå. Jeg kan godt være sammen med noen, men jeg har ikke det samme fysiske behovet som mange andre unge kvinner.

Jeg fotograferer et øyeblikk. Et sted må genseren gå. Jeg skjønner at man lager barn uten genser. Men inntil da, har jeg den helst på. Er det greit? Jeg er forberedt på latter. Og kanskje applaus for min morsomme «spøk». kjarlighetModell: Manon av Lillycat Cerisedoll

Reklame

4 kommentarer om “Kjærlighet uten genser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s