asperger syndrom · sosialt

Å bli overøst av en Asperger

Du sitter sammen med meg. Du har det helt ok, sitter litt med avisa og litt med mobiltelefonen. Så kommer spørsmålsflommen fra meg.

Jeg spør om hva du skal ha til middag.
Jeg spør om hva du skal etter jobb.
Jeg sporer av og spør om du har nye sko.
Jeg spør om barna har det bra.
Jeg spør om minstemann vokser.
Jeg sporer av og spør om du har klippet håret.
Jeg spør om det regner ute. Jeg kunne ikke brydd meg katten.
Jeg spør om du har lang kjørevei hjem.
Jeg spør hvilke matbutikker som finnes i din nærmeste omkrets.
Jeg søker opp reklameprisene for de butikkene og ringen er sluttet.

Hva jeg drev med? Småpratet. Jeg er ikke så god på smalltalk.

settemegnedIllustrasjon: Sitter i samtale med skoa dine. Dukke: Av Nefer Kane. 

8 kommentarer om “Å bli overøst av en Asperger

  1. Jeg er interessert, men mest opptatt av flyten i samtalen så jeg er allerede på vei inn i i neste spørsmål samtidig som jeg er interessert

   Liker

 1. Jeg, på min side, er intens i å snakke om ting jeg er opptatt av, for tiden ser det ut til å være politikk, men egentlig er det rettferdighet. Et tema uten slutt, for rettferdighet er vanskelig å oppnå i verden.

  Småprat syns jeg er kjedelig, og gjør det fordi andre gjør det, ikke fordi jeg syns det er interessant. Og det er ikke sikkert jeg oppfatter alt andre sier, heller. Og jeg irriterer meg over folk som bruker lang tid, i det hele tatt er det ingenting som frustrerer meg særlig mer enn dumt tomprat. Jeg prøver allikevel å være tålmodig, mens jeg i sinnet mitt allerede har vandret videre. Og jeg kan ikke fordra å dra ut farvel-scener. 🙂

  Likt av 1 person

  1. Litt sånn har jeg det også. Men fordi jeg vet hvilke setninger mange vil høre, bruker jeg dem. Og så bruker jeg dem så fort, fort, fort. For det kan ikke bli stille i mellom og jeg vil ikke bli spurt om det samme selv.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s