asperger syndrom · Funksjonsnivå

Digital hjelp rett i hånda

Gi meg hånda di venn! Obs, vi glemte at jeg ikke liker kroppskontakt så godt. Jeg går videre i dagen min. Kalenderen varsler om det som skal skje. 1. mai hele dagen. Går du i tog? Spiller du i korps? Blås lungene ut av deg. Så blogg klokken 15, beina høyt og penskoa parkert.

Abilia leverer noe til hjelpemiddelsentralen. Jeg trenger hjelp og fikk Handi Note 4, fra hjelpemiddelsentralen. Til og fra brukes til mer enn julepresenter. Handi gir oversikt over dagen og minner meg på mine gjøremål (les: rutiner) året rundt. Jeg får struktur som er skrevet ned og ikke bare lever i hodet mitt.

De, de rigide rutinene, blir tider andre kan forstå. Handi Note 4 kommer med telefonen Samsung Galaxy Note 4 og programvaren Handi5 SW. Jeg er frelst! Jeg har fått en venn. Den er hvit og jeg har bestilt et deksel på ebay, med kamera som motiv.

Alt med meg (nesten) handler om bilder (seeing life in pictures) og på Handi kan jeg illustrere gjøremålene mine med bilder. Da blir de enklere å forstå, utføre og krysse av som gjort.

Handi Note 4 har mange funksjoner. Jeg kommer til å bruke talestøtte, kvitterbar sjekkliste, kalender, klokke notater og  album. Jeg smiler, tar et bilde av tv-skjermen min og putter den inn som Tv-tid i kalenderen. Dette gir mening. Jeg er full av meninger.

Meningene mine, blir noen ganger godt mottatt, som når jeg anmelder en bok eller forteller om et produkt som har hjulpet meg med utfordringene jeg møter med å leve med Asperger syndrom. Jeg lever, mener og leverer. Blogg, vær så god her har du noe å lese på. En brukererfaring (snakker ikke narkotika) til deg fra meg.

Handi-Note3-1500px_0

Reklame

En kommentar om “Digital hjelp rett i hånda

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s