asperger syndrom · sosialt

Å pakke inn sannheten

Noen med Asperger syndrom, blir oppfattet som frekke og uoppdragne. Det kommer nok først og fremst av at noen mangler filter for å si rett ut hva de mener og glemmer å pakke kritikk litt inn. Det er jo ingen julepresent, hvorfor gjøre den fin? spør jeg meg selv. Men så skjønner jeg at det bare er jeg som visualiserer sånn. Med å pakke sannheten litt inn, mener de at jeg skal gi kritikken med respekt.

Jeg respekterer andre mennesker (og er derfor litt varsom med kritikk jeg også), men jeg skjønner ikke alltid at ordene mine skader andre eller at jeg skal si unnskyld når jeg har sagt meningen min. Noen ganger er det helt greit at jeg og andre snakker rett fra levra. Andre ganger, blir det et sosialt problem. Derfor sier jeg heller at det var en sommerklipp du hadde fått deg enn å si at du hadde klippet deg for kort. Begge deler er sant, og jeg har tilpasset meg de sosiale normene. Men dette er veldig slitsomt for meg, så si takk.

Å si takk, kan gjerne etterfølges av en takkegave om man setter virkelig pris på det den andre har gjort eller sagt for en. Får jeg en gave nå?

gift-687263_640Foto: Pixabay

En kommentar om “Å pakke inn sannheten

 1. Jeg pakker også ting inn….selv om at de som måtte lese dette, og kjenner meg, nå kanskje tar seg både en og to pauser, og allikevel sier: HÆ?
  Det finnes også folk som jeg absolutt tror er nevrotypikere, men som ikke er spesielt kjente for å pakke inn sannheten, eksempelvis enkelte politikere (men Jonas Gahr Støre blir nok ikke ofte beskyldt for å være for direkte…….Thorbjørn Berntsen, derimot, er jo kjent som «leppa fra Grorud»…..)

  Skrev et innlegg om det, innlegget heter båndtvang, på bloggen min en gang. 🙂

  Og ja, jeg syns virkelig det er slitsomt å pakke ting inn i bomull, jeg også. 🙂

  Systemkritikk syns jeg jo kan være greit, da, uten å pakke det altfor godt inn. Her en protestsang, utenlandsk, som eksempel på systemkritikk.

  Selv deltok jeg i 2 protestaksjoner mot TISA/TTIP (TPP i USA) fjor (internasjonal handelsavtale: TTIP vil omfatte markedsadgang for varer, tjenester…tjenester og offentlige anskaffelser, samt markedsadgang og beskyttelse for investeringer, TISA:flerstatlig avtale om handel med tjenester), så her også en video fra en av de demonstrasjonene:

  Vel, vel…..her er også en fin gammel sang, irsk denne gang, som ikke har det aller minste med temaet her å gjøre, da, men har lyst til å dele den med deg allikevel:

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s