asperger syndrom · spesialinteresser · tilleggsvansker

Mønstre

Når jeg går ut på plassen eller sitter i bilen på vei til legevakten, ser jeg etter skygger og refleksjoner. Når kjeder meg eller venter, teller jeg fliser på gulvet eller ser på mønstre og strukturer omkring meg. De kan stjele all oppmerksomheten og det kan bli vanskelig å snakke med meg.

Når vi er på toalettet, teller jeg fliser på gulvet, fra døra og bort til foten til sykepleieren. Fram og tilbake. Begynner de som følger meg på badet å snakke, blir jeg engstelig. Jeg blir redd for å miste den rød tråden i mønstrene og for at tallene ikke skal gå opp før jeg tisser. Ok, dette ble litt detaljert.

Jeg finner mønstre når jeg fotograferer også. Mønstre fanger blikket mitt og gir dimensjoner i fotografi. Og i livet. Zoom in. Det samme med strukturer. Jeg bruker å forsterke strukturene i bildet i et bilderedigeringsprogram for å fremheve dem og gjøre bildet mitt mer levende. Og slik lever og leverer jeg. Det går en tvang i det, men det er greit. Jeg går rett på. (Catch me if I fall.)

patterns.jpgFoto: Mønster. Dukke: Doll Chateau.

Reklamer

En kommentar om “Mønstre

  1. Det var gjenkjennbart endel av det der, syns jeg ja. 🙂 ❤

    I går ble jeg vist noen fotografier, og der så jeg et mønster i vannet som fotografen av bildet ikke hadde sett, det var et rutemønster i vannet, og vi lurte litt på hva det kom av, men da så jeg, senere, på et annet bilde, at der var det en kjempesvær elektronisk tavle i bakgrunnen på bildet, på toppen av en bygning, og der var det rutemønster, så antakeligvis så skyldtes det at den tavlen ble reflektert i vannet.

    Her enda en video av Lindsey Sterling, med elementer, denne gang, ild, luft, vann og jord.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s