asperger syndrom · tilleggsvansker

Jeg er sint

Det er et faktum. En observasjon. En tilværelse. Jeg er sint på det og de som holder meg tilbake og det som presser meg frem.

Sykehuset sitter med nøklene til dørene i det store huset jeg «bor» i. Jeg kommer ikke ut. Jeg blir holdt tilbake. «Til skade for seg selv og andre.»

Samtidig prøver de å få meg opp i vekt og ut av mitt mønster. Til en viss grad. Ikke mer enn jeg skal tåle. De trår varsomt. Men det er mot min vilje. Dette å leve.

Jeg lever og kjenner at det gjør vondt å leve. Jeg kjenner jeg kommer til et punkt der det å leve er verre enn døden. Og når ingen forstår det, blir jeg sint.

Jeg sparker med bena mine. Bena er en fin måte å uttrykke seg på. Sparke fra. Sparke til. Jeg hadde en gang en sparkesykkel i barnehagen. Da var jeg blid.

Det handler om en balanse. Møte meg der jeg er. Sånn at jeg kan smile takknemlig og klappe deg på skulderen når jeg er ferdig med å være sint. Sparkesykkel.

Men jeg er sint litt til. For jeg vil ikke leve og jeg må. Tror jeg. Jeg tror dette er sinne. Ikke angst. Ikke panikk. Kanskje litt klaustrofobi. Sparke opp døra.

children-1294892_640.pngFoto: Pixabay

Reklame

9 kommentarer om “Jeg er sint

 1. Sorry you are feeling so bad right now, Helene.
  You are a very dark place in your life right now but you enlighten others with your experiences.

  Many people go through bad times, even if they seem to have fulfilled or privileged lives. Many people come through some.very bleak times and look back years later hardly believing what they came through.
  Miracles do happen so I pray for anyone who is in a dark place might see their way through.

  The blog is a way of letting out your feelings, so it is wise that you do.

  Remember that you haven’t always felt so bad and life could move on again for you, in a way you don’t expect.
  You said your dog was brought for a visit? Did he lift your spirits? Can this happen again? I know animals help many people with aspergers or autism.

  I’m reading «Saving Danny» by Cathy Glass at the moment. Danny is a very young boy, 6 years old. He is autistic with learning disabilities. Danny has a giant breed of rabbit, named George, as big as a small dog. George is helping Danny to make sense of the world.
  Maybe in a similar way to your dolls.
  I haven’t a clue how the book ends but it’s very interesting and based on a real person.
  Have you read this?

  Anyway once again, thank you for taking the time to share your thoughts, Helene. I hope tomorrow you feel brighter xx

  Likt av 1 person

  1. My father will be here soon 🙂 And I look forward. The dog is here sometimes. Not todays visit, but last week. She made me smile. Thank you for typing. I just wanted to share both sides.

   Likt av 2 personer

 2. Sorry you are feeling so bad right now, Helene.
  You are a very dark place in your life right now but you enlighten others with your experiences.

  Many people go through bad times, even if they appear to have fulfilled, or privileged lives. Many people come through some.very bleak times and look back years later, hardly believing what they came through.
  Miracles do happen so I pray for anyone who is in a dark place might see their way through.

  The blog is a way of letting out your feelings, so it is wise that you do.

  Remember that you haven’t always felt so bad and life could move on again for you, in a way you don’t expect.
  You said your dog was brought for a visit? Did he lift your spirits? Can this happen again? I know animals help many people with aspergers or autism.

  I’m reading «Saving Danny» by Cathy Glass at the moment. Danny is a very young boy, 6 years old. He is autistic with learning disabilities. Danny has a giant breed of rabbit, named George, as big as a small dog. George is helping Danny to make sense of the world.
  Maybe in a similar way to your dolls.
  I haven’t a clue how the book ends but it’s very interesting and based on a real person.
  Have you read this?

  Anyway once again, thank you for taking the time to share your thoughts, Helene. I hope tomorrow you feel brighter xx

  Likt av 1 person

 3. Jeg syns ikke det er så rart, ihvertfall, at du er sint. Tror ikke det er så mange som ville like at andre tar vekk kontrollen man selv har over eget liv. Og jeg håper du etterhvert skal kunne se litt lysere på tilværelsen. I mellomtiden så håper og tror jeg du kan glede deg over litt musikk? Selv kan jeg bli glad av å høre på Øystein Sunde, og en gang i tiden så kunne jeg teksten utenat til akkurat denne visa hans her, samt «Fire melk og dagbla’ fra i går». ❤

  I Øysteins verden så kan visst samfunnsdannelser foregå på en nokså snål, litt sånn halvveis anarkistisk? eller i hvertfall nokså slumpete måte?… 🙂 Det bare ble sånn, liksom…. omtrent sånn som teknologisk utvikling også, for det meste, har fungert i løpet av de siste 200 år?…. 🙂

  Albert Einstein hadde ihvertfall en mening om akkurat den saken: -"Teknologisk fremskritt er som en øks i hendene på en patologisk kriminell"

  og om politikk så har han også skrevet litt, deriblant denne visa her:

  Likt av 1 person

 4. Du har flere ganger uttrykt at du ikke ønsker å leve. Men andre ganger har du formidlet glede over å bety noe og over å gi andre en form for hjelp.Jeg håper at ønsket om å være verdifull og bety noe for andre vinner over ønsket om å dø. Bare du er du!

  Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s