asperger syndrom · Funksjonsnivå · kroppen

LAP PAD


Vi har hørt om
iPad og tilsvarende nettbrett og kalendere, kuledyner og kulestoler. Alt som mulige hjelpemidler i hverdagen, fordi dagene skal fungere så godt som mulig for oss. Vi skal fungere så godt som mulig i hverdagen. Det krever en viss følelse av komfort og angstfravær.

Har man en autismetilstand er det vanlig å vurdere kuledyne når man skal sove. Anorektikere og selvskadere kan også ha nytte av det. Men hva med på dagtid, når man ikke vil ha en stor dyne over seg? I dag introduserer jeg dere for Lap pad. Det er som en miniatyr kuledyne men med bittesmå kuler i, nesten som store sandkorn, til å ha i fanget. Den former seg etter kroppen og veier 2,5 kg. Å bruke den kjennes nesten som å sitte med en liten hund i fanget; med sin varme og tyngde. P.S Ingen allergifare.

Hjelpemiddelet er sansepåvirkning som gjør meg bevisst på hvor i rommet kroppen min befinner seg. Kjenn der ja, sammen med Mac-en, på en blå stol, er fanget mitt, lårene mine og derfor jeg! Det er når jeg sitter i en arbeidsstol og ikke kulestolen jeg har savnet noe som har tyngde. Noe som fikk meg til å føle meg i ett med meg selv og ikke så splittet og delt. Noe som kunne hjelpe meg å holde fokus når jeg skriver.

Jeg har lett, funnet og skjønner nesten ikke at Lap Pad ikke er betraktelig mer utbredt fordi den er så god å ha med seg gjennom dagen. Den kan brettes sammen og tar liten plass. Du kan ha den i en litt stor håndveske. Jeg fant den først hos Spektrum shop i Danmark, men Lap pad selges i Norge her. Anbefales, til alle urolige sjeler og kropper der ute (eller inne).

trickortreat5.jpgMens noen lader opp til Halloween i morgen, gjør siste innspurt på kostymet og sjekker sminken og godtebøtta, tyvstarter jeg med et bilde av en gressakarfigur fra Irinaminiatures. Happy Halloween, for stemningens skyld. Apropos skremmende kostymer; jeg har det skremmende mer komfortabelt med Lap pad i fanget. Jeg håper introduksjonen klargjorde hva den er for meg – og kanskje deg; noe i fanget som bekrefter meg. Hei!

Reklame

7 kommentarer om “LAP PAD

 1. Thanks Helene, I hadn’t heard about the lap pad, just the weighted blankets before but I have less need of these. The lap pad I will look out for in England.
  I love your Halloween 🎃 pumpkin, it looks like marbles for eyes but I think they’re bigger than marbles.
  Happy Halloween Helene 🙂

  Likt av 1 person

  1. Søndagsklem til dere også. Det var et virkelig nyttig og handy hjelpemiddel. Jeg tror jeg kommer til å bruke min mye. Og når jeg har den i fanget, tenker jeg på hunden min som av og til er på besøk.

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s