asperger syndrom · Fotoutfordring · spesialinteresser · tilleggsvansker

Kontraster

Tema for denne ukens utfordring med Marthe fra Livets rose, er kontraster. Kontraster i alle former. Liten eller stor, spiller det noen rolle lille trille? Glad eller trist? Jeg har glemt å gråte.

Mørk eller lys. Mørket er forresten bare fravær av lys. Mangler mørkhudede lyset? Eller hvorfor blir vi mørke om vi soler oss tilstrekkelig? Da er vi produkter av lyset. Sånne ting får meg til å tenke. Dukken Humpty er coppuchinofarget, hint av svart kaffe, og eggeformet, mens Alice som også kommer fra eventyrlige Nefer Kane er lys i huden og har et vanlig, om dog ikke tenkende hode. kontraster1.jpgLiten eller stor, barn eller voksen. Jeg har møtt kloke barn og dumme voksne. Det henger ikke alltid på grep, at de som har levd lengst vet minst. Jeg tror det handler om fordommer som noen barn mangler. De tar ikke forholdsregler og elsker med hele spekteret. Jeg lar en dukke på 17 cm fra Irrealdoll stå sammen med ei som sitter på 67 cm. Det er kanskje det vi voksne er; litt satt, men ikke tilbakesatt som vi som aldri blir riktig voksne.
kontraster2
Det er også
 kontraster i følelsene mine. Jeg vandrer fra glad til dyster på sekunder. Noen tror jeg er manisk depressiv, men jeg har bare Borderline og Asperger. Men det er ikke bare bare det når det gjelder svart/hvitt tenking og kontrastfylte følelser. Jeg sliter med å få tak i følelsene mine. Det er hat eller kjærlighet. Ingenting midt i mellom.

Dukker av Nefer Kane, Twigling og Irrealdoll.

Reklamer

6 kommentarer om “Kontraster

 1. Dette var et fint innlegg som fikk meg til å tenke. Jeg tror vi begge lever et liv fylt med mye kontraster, og at det også kanskje er greit. Jeg ville i hvert fall ikke vært foruten de store kontrastene i livet mitt, selv om de gjør vondt også.

  Fine bilder, jeg likte veldig godt det siste – kontrasten mellom liten og stor. Jeg vurderte å gjøre det samme, men hadde ikke noe med stor størrelseforskjell jeg kunne fotografere. Derfor startet jeg heller innlegget med en figur som blikkfang med sterke kontraster i redigeringa. Gikk over til et svart-hvitt bilde med kontrastene hvit og sort, og avsluttet med hvitt som en kontrast mot det oransje fargesterke – og et bilde av en mørk himmel.

  Jeg synes det er veldig fint med denne fotoutfordringen var, den får meg til å tenke mye – og jeg liker å se både hvordan du og jeg setter sammen fotografier og tekst. Skaper noe 🙂

  Likt av 1 person

  1. Å skape er det fineste jeg gjør. Jeg liker å se at ting – tanker og ord og bilder -blir til noe. I dag er jeg halvt i koma, men våknet litt nå. Jeg tror jeg skal skrive litt mens jeg hører på Trough my eyes.

   Likt av 1 person

 2. Hei Helene!
  Jeg er en av dine faste lesere men fram til i dag har jeg aldri kommentert.. Du setter igang mange tanker hos meg hver eneste gang og gir meg ny innsikt i hvordan det kan være å ha AS. I tillegg tar du fantastiske bilder som det er en fryd å se på! Ønsker deg alt godt!

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk for kommentar. Mislike kan jeg kjenne igjen, men det blir ofte svart/hvitt og enten/eller. Men noen mennesker har klart å sette igjen spor. Du er et av dem. Lykke til til deg også.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s