asperger syndrom · sosialt · tilleggsvansker

Hvordan vet jeg at noen liker meg?

Hvis noen sier: Hei, så hyggelig å se deg, liker de meg da? Liker de meg hvis de spør om jeg vil ha et glass vann? Liker de meg hvis de spør meg hvordan jeg har det?

Disse tingene vet jeg ikke. Nevrotypiske mennesker (personer uten Asperger eller autisme) sier noen ganger disse tingene til hvem som helst, andre ganger til akkurat de de bryr seg om. Folk flest spør av høflige årsaker; god etikk.

Jeg synes det er vanskelig å skille klinten fra hveten. Jeg vet ikke når noen faktisk er glade i meg på ordentlig, når de liker meg og om de er forelsket – i meg!

Jeg har et klassisk eksempel. Jeg husker jeg gikk på ungdomsskolen og en gutt danset med meg på juleballet. For han var det bare en dans. For meg var det hele verden og jeg ba til gudene om han skulle danse med meg igjen, forelske seg, la Håvard pluss Helene bli sant, lage barn og de skulle hete….

Liker noen meg, hvis de stopper opp og sier så fint hår du har? Liker de meg hvis de sier jeg skriver viktig blogg? Liker de meg hvis de kjøper meg en julepresang? Og hvis de strikker presangen til meg, er det kjærlighet i maskene? Er jeg en sånn venninne de gir til med hjertet?

Jeg har fått mange strikkede gaver. Jeg har gitt bort enda flere, til nettopp folk jeg liker. Kanskje liker noen meg da, hvis de fungerer som meg. Jeg bruker logikk, legger to og to sammen og får en kjernefamilie. Kanskje kan jeg komme på besøk – pakke kofferten for å være gjest – hvis du liker meg? Men kanskje var det bare et glass vann.

synne9Dukke: Dust of doll.

Reklamer

8 kommentarer om “Hvordan vet jeg at noen liker meg?

 1. Et veldig reelt problem, dette.

  Jeg aner ikke om folk rundt meg liker meg eller ikke. Jeg trenger direkte bekreftelser på det! Og dette er jo en av tingene som gjør det veldig vanskelig i forhold til «dating». Hvilket er hvorfor én grunn til at det ikke blir så mye av det. :p

  Snu om på det: Om noen kommer med (gjerne berettiget) kritikk, en sarkastisk kommentar, eller kanskje virker totalt uinteressert, så kan jeg lett få for meg at de misliker meg. Selv om det ikke nødvendigvis er tilfellet.

  Likt av 1 person

 2. I like you too and follow your blog whenever I am able to be online
  I find it difficult to separate like from.caring but I believe there is a difference. To care for a person is to be concerned that their needs are met and they are comfortable.
  I think that like is a bit more than that, shared interests and humour maybe. But maybe both are possible?

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s