asperger syndrom · tilleggsvansker

Si det med tegn 

Det er den ideelle organisasjonen «Project Semicolon» som står bak kampanjen der flere tusenvis av mennesker har tatovert et semikolon på kroppen. De skriver: «Et semikolon brukes når forfatteren kunne ha valgt å avslutte setningen, men likevel ikke gjorde det. Du er forfatteren, og setningen er ditt liv».

Dette er en tatovering man kan ta for å si nettopp det, eller for å vise at man støtter de som sliter med å leve livet sitt. Jeg sliter og blir glad om jeg ser et semikolon; livet går videre. Med meg; foreløpig. Jeg vurderer å ta tatoveringen; fordi jeg er til og er takknemlig for de som hjelper sånne som meg, også når jeg ikke vil det selv.

Å ha Asperger og tilleggsdiagnoser kan noen ganger nesten ta knekken på meg. Jeg har en tilstand der jeg er veldig syk. Det er ikke sånn knekk som man bruker i julestrida når man bygger pepperkakehus, av brent sukker. Nei, det er ikke lim. Det er noe som brister i stedet. Byggverket (jeg) faller sammen.

Syns du tatoveringer er litt skummelt? Kjøp et armbånd.  Surfer du litt rundt på siden, ser du også andre semicolon-smykker, for eksempel ring eller dette armbåndet. Smykk deg med budskap – når tegn sier mer enn ord, som for de døve.

Jeg har stor respekt for alle med en funksjonsnedsettelse, enten det gjelder sanser, kroppen eller psykiatri. Jeg sier «Peace» med bare fingrene. Munnen er overvurdert. Når man har Asperger, som er en autismespektertilstand, er det for noen av oss lettere å kommunisere med tegn, bilder og; skriftspråket.

peace5.jpgDukke: Irrealdoll

Reklame

5 kommentarer om “Si det med tegn 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s