asperger syndrom · tilleggsvansker

Kjære Nattevakt

Du finner dem over alt. De er på bensinstasjoner, Deli de Luca, i lufta (piloter), i fengsel, i fabrikker, bak rattet i trailere og busser og på sykehus. Det er disse menneskene som er våkne for at verden skal gå rundt. Livet, helt enkelt.

Det handler ikke om nattetillegg. Men kanskje gjør det nettopp det, for noen av dem. Ikke alle yrker er like godt betalt, for eksempel som for en ufaglært på sykehus, men nattillegget redder månedeslønna. De får råd til tak over hodet, mat på bordet og leker til ungene og kanskje en tur til syden.

Likevel, jeg tror ikke man jobber natt bare for pengene. Jeg tror man vil hjelpe til, på en tid der de fleste vil sove. Man ofrer seg selv for andre. Heldigvis for meg og andre med mine vansker, er det ofte de samme menneskene som går igjen på natt. Natt etter natt. De er nattevakter i mange år. De trives om natta. De er nattdyr mens jeg sover skjønnhetssøvnen min og våkner like vakker (eller stygg).

De våker over meg som en hauk, men det føles ikke så ille fordi jeg kjenner dem. Jeg er ofte redd for hva andre, nye mennesker, tenker om meg. Den frykten er det godt å slippe når man skal prøve å sove. Ask me about my fear of strangers, står det på t-skjorta laget av Aspergers are us. De har forresten en film på Netflix. Den skal jeg se, men jeg må vente på at den kommer i posten på DVD. Anmeldelse følger, på dagtid.

bird6.jpgHaukeblikk. Dukke: Doll Chateau.

3 kommentarer om “Kjære Nattevakt

  1. Ja, de er viktige for oss alle, disse som jobber om natta og i høytider, når de fleste ønsker å ha fri. Samfunnet hadde stoppet opp fullstendig om de alle hadde nekta å stille på arbeid. De fortjener takknemlighet!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s