asperger syndrom · Funksjonsnivå · spesialinteresser

Nytt år, ny mulighet til å: Tisse

Jeg satt og tenkte på nyttårsforsetter på den dagen jeg liker minst i året vårt. Det eneste jeg liker med nyttårsaften må være å ta på joggebukse, høre kongen tale og tenne et stjerneskudd. Alt annet gjør vondt, ekstra vondt, akkurat denne kvelden: Årets festdag. (Men jeg stilte i skjørt for å passe inn i normen festdag. Imponert?)

Mens du sitter i dag, dagen derpå fest og fanteri, er fyllesyk og tenker på hva dumt du sa i det og det selskapet, kanskje en one night stand du angrer eller bare en litt for heftig dans, med dundrende hodepine. Jeg syns du er heldig og jeg ser opp til deg selv om du sitter og angrer, men du har lagt planer jeg ikke kan følge. Som å gå ned 10 kilo eller slutte å røyke. Jeg røyker ikke og har ikke 10 kilo å miste.

Det jeg har å miste, er væske. Jeg har en tendens, når jeg er oppslukt av noe, som reklamelesing eller bilderedigeringer (interessene mine), å utsette å tisse. Å tisse krever at jeg kommanderer meg selv til å si «jeg må tisse» eller «jeg skal bare på toalettet» til personalet som følger etter meg, gå ut av stua mi på sjanglende ben og inn på soverommet mitt og så videre inn på badet. Ned med onepiece og truse og så tisse, mens den personen jeg har kommunisert til står diskret å ser på.

Gjør jeg ikke dette, får jeg vondt i den vesle (les: store) kroppen min. Jeg må komme meg på do når jeg må på do. Det er bare så vanskelig når jeg sitter og gjør noe «viktig». Som å chatte med deg eller redigere bilder og tekst. I det nye året skal jeg forsøke å være flinkere til å tisse når jeg må tisse. Punktum eller krysser fingrene, jeg får ikke bestemt meg for avslutningen. Publish.

brussels-1818803_640Foto: Pixabay

Reklame

3 kommentarer om “Nytt år, ny mulighet til å: Tisse

  1. Toalettbesøk med fotfølge er noe eget. Jeg er skikkelig tissesky, men fikk lov til å la vannet renne i vasken. Finnes det et digitalt apparat (telefon eller laptop?) du kan bruke til å gi deg små påminnelser? Jeg bruker telefonen noen ganger, men jeg må på et vis notere meg at jeg skal huske å pusse tenna eller gå på do før jeg må gå noe sted. Ellers kommer jeg på det litt for seint, og jeg har ikke alltid tyggis med meg, og noen ganger er det forferdelig langt til neste tilgjengelige toalett.

    Likt av 1 person

    1. Takk for kommentar. Jeg skrur på vannet noen ganger. Jeg har vært «flink» i dag, denne første dagen i året. Så er det å følge opp da. Fotfølge opp? Hihi. Da jeg var liten, sa broren min en gang: Tiss, tiss og så tisset jeg på meg. Det husker jeg enda.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s