asperger syndrom · Fotoutfordring · spesialinteresser · tilleggsvansker

Takk for det gamle

Hjemme hadde vi våre tradisjoner. Før tolv, skålte jeg i Mozell og sa «Takk for det gamle». Etter klokken tolv, kunne vi si «Godt nyttår». I denne ukens fotoutfordring med Marthe fra Livets rose, er temaet «nyttår». Jeg kommer ikke til å dele mange bilder, for året har ikke fått starte enda. Jeg sier bare takk for det året som har fløyet, med en fugl, før jeg fortsetter. fly1.jpgHva tenker jeg om nye år? Nye drømmer? Nye håp? Andre visjoner? Eller skal alt bli ved det gamle, trygge, slik jeg kjenner det. Men sannheten er at jeg lever ikke trygt. Ikke en eneste dag. Så jeg har ikke noe å trekke meg tilbake i. Ikke et skilpaddeskall. Skal(l), skal ikke ønske det nye året velkommen? Jeg tryller fram en ønskebrønn fra arkivet, fotografert på Rikshospitalet i 2010.
onskebronn
Jeg er ikke sikker. På dette med å ønske velkommen. Året kan innebære en omveltning for meg med at jeg må bli kjent med nye behandlere på et nytt sted, men jeg skal være på det samme høye omsorgsnivået og antakelig i mange år. Hun sa det til meg, at jeg skal være på det samme høye omsorgsnivået og antakelig i mange år, seksjonsoverlegen, 21. desember. Tre dager før jul. Tre dager før «Tre nøtter til Askepott». Den har jeg aldri sett. Må man se den før enda et år er omme? Jeg så Disney sin «Askepott», hele filmen, uka før jul. Holder det mål? Det er mange fisker i havet, kanskje kan jeg «catch the fish» i det minste, i det helt beskjedne akvariet mitt, før jeg spiller ball (det er i ballsport vi har det helt konkrete målet). fisk.jpg
Og corner er mål!
 Jeg kommer inn fra siden og går opp løypa fra de som kommer etter meg. Sånn er det å skrive en blogg om å ha Asperger syndrom. Kanskje havner noen færre i psykisk uføre om samfunnet er mer opplyst. Da er det verdt det. Gjennom året som har gått, sitter jeg tilbake med et større hjerte enn den lille kroppen min noen gang har hatt. Fordi, jeg har endret hverdagen til unge med Asperger syndrom, og også gjort noe med skolene deres, familiene deres og interesseområdene. Jeg poster et bilde av dukkebarnet, en dobbelteksponering; et ønske om å være større enn seg selv kanskje?
letitbe2 Jeg vil være en stemme i det nye året også, for de menneskene på autismespekteret som ikke snakker eller skriver selv, eller kanskje bare ikke vet hva de skal si, sette ord på følelsene sine. Vi har så mange! Og jeg vil lytte, lese, lære om de menneskene jeg møter. De betyr noe. Du betyr noe. Jeg blir aldri på topplistene over bloggholderne, jeg er ikke rosa nok (pyntet meg forresten med svart i dag) men det jeg skriver er godt nok i dette hjørnet av verden. (Corner er mål.)

Dukker av Doll Chateau og CC Cabinet.

Reklame

14 kommentarer om “Takk for det gamle

 1. Kjære Helene. Året 2016 har ikke vært noe høydepunkt for meg, men jeg vil likevel trekke fram deg og bloggen din som noe positivt i året som gikk. Takk for at jeg har fått bli kjent med deg, for det har vært svært lærerikt og givende for meg. Alle gode ønsker for 2017 til deg og leserne dine! Nyttårsklem fra meg.

  Likt av 1 person

  1. Klem tilbake og takk for det gamle. Du har gitt meg fine øyeblikk i året som har passert. Nå smeller det utenfor her. Og jeg ser noen farger på himmelen hvis jeg snur på hodet. God natt og ønsker om fine øyeblikk i året som kommer. Knips.

   Likt av 1 person

 2. Happy 2017 to you Helene. As you have said above, you have helped and inspired others through your honest and well written daily blog. You inspire me to begin blogging again in 2017, as one of my New Year things to do! It won’t be daily, or s carbon copy of your lovely style but you have reminded me of the importance of positivity. So instead of just doing an occasional blog when I’m angry, or upset, something regular with more light shining in.
  Thanks again, Helene and I hope your day is good and the year ahead holds many happy moments for you x

  Likt av 1 person

  1. Thanks and happy new year with happy moments in 2017. The moments keep it worth fighting. I love that I inspeiered you to write again. Thanks for 2016, all the reading, all the comments.

   Likt av 1 person

 3. For et pent innlegg å runde av 2016 med. Det er noen lyriske toner, bilder og vendinger jeg liker så godt, så godt her. Du er god nok, hele deg. Du er inspirerende og rik på kunnskap få har noen som helst til gang til. Tusen takk for at jeg fikk være her og lese sammens med deg i 2016 Helene. Jeg fortsetter med det inn i 2017. De beste ønsker ❤

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s