asperger syndrom · sosialt · spesialinteresser

Skriveevnen

Sko i gangen, et bilde på veggen, ei potteplante i vinduet. Alt dette vi tar for gitt i et vanlig hjem skriver jeg meg hjem til når dagen min går mot 15, når du og de andre med åtte til fire jobb snart er på vei til en leilighet, et hus eller en tomannsbolig. Kanskje når bloggen min deg før du har gått ut av kontordøra. Kanskje når den deg når du setter deg ned etter middag, dypest i sofaen – du vet der hvor setet har gitt litt etter og skinnet er litt ekstra slitt, løfter bena oppunder kroppen og nipper til en kaffekopp. 

Poenget er, jeg er ikke der. Jeg skal aldri hjem, ikke klokka tre, ikke klokka fire, ikke klokken 22. Likevel fargelegger jeg dagen din, gir av mitt liv for å fylle ditt. Og vet du hva? Jeg er heldig som får lov å prege så mange menneskeliv med den fineste gaven jeg noen gang har fått: Skriveevnen. Det er gaven som lar meg kommunisere med og til andre mennesker til tross for en noe lukket autismespekter-tilstand. 

Gjennom skriftspråket kan jeg leve et helt liv, dikte opp hemmelige historier og kommunisere realitet på en tydelig og klar måte. En måte de rundt meg forstår, bedre enn når jeg bare hvisker, surrer det til og beveger meg på gyngende grunn i small talk – for i skriftspråket, ja der er jeg helt trygg og nesten fri som en fugl. 

Modell: Doll Chateau

En kommentar om “Skriveevnen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s