asperger syndrom · spesialinteresser · tilleggsvansker

Så nært, så fjernt

Jeg gikk helt inntil. Helt inntil motivet. Mitt nye Canon 24 mm objektiv har en nærgrense på bare 13 centimeter. Jeg nyter tyngden av kamera i hendene mine, velger meg fokuspunkter og knipser i vei. 58 bilder på et kvarter.

Siden det er en vidvinkel, kommer jeg samtidig langt unna. Og slik er det å være fastvakt for meg, som er en ovenfra-og-ned-jobb, selv om det ikke er tenkt sånn. De sitter så nært, men ser en fasade, kommer ikke til detaljene, de jeg henger meg opp i.

near5.jpg
Bilde: Helheten fra fugleperspektiv. 24 mm objektiv. Modell: Soom Nyer

De kan tråkke meg på tærne, uten å kjenne smerten i lilletåa mi. Man ser en hel fot, et helt ben, en hel kropp, et kvinnemenneske. Man ser meg. Man ser ikke der jeg har vondt. Det er så lite avvik som skaper så stor smerte. Så lite at ingen kan forstå det.

Dette ble kanskje metaforisk kaos, men sånn er det å jobbe med meg. Man må ha øynene vidåpne og samtidig zoome inn på de små finessene, de som skiller meg fra mengden. Bare da kan vi vandre hånd i hånd.

hands3.jpg
Bilde: De myke hendene. 50 mm objektiv.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s