asperger syndrom · tilleggsvansker

I skyggen kjenner jeg sola

Jeg kjenner den på meg. Vet hvordan den vil gjøre skjermen på kameraet vanskelig å lese, umulig å se på fokuspunktet. Jeg kjenner den på meg, river meg i håret, går på en hårfin balanse mellom å ønske meg regn og smile til godt vær. Det snødde i dag, men det blir sikkert regn senere. Det er vått og ikke hvitt på bakken.

Etter regnet synger fuglene. Høyt! De synger og kvitrer og setter meg ut av spill. Og akkurat nå står alt på spill. Hele min eksistens. Du har blitt så tynn, sier legevakta. Jeg har blitt som jeg har vært alle de siste årene. Det er ikke noe nytt. Men jeg-et, blir av og til synlig. Og jeg setter meg på spill (levende).

selfportrait1liten

For det er det jeg føler,
når jeg tar et selvportrett og deler det med andre. Da er jeg på flere tusen skjermer. Lyset som reflekterer i ansiktet mitt, jeg som returnerer med stjerner i øynene eller gir deg håndoverflaten. Jeg som skriver og deler om livet med Asperger syndrom daglig. For meg er å Asperger er både å være sjenert og engasjert. Asperger er ikke en tilstand som man kan skru av., men noe som preger meg hver dag. 

selfportraitliten

jeg kan ikke skru av mitt eget hode som om jeg var en lampe med pære. Heller mer som en banan, ja som skallet er tankene mine – de glipper som en person glipper fotfeste med bananen under foten. Den høyre, jeg ser for meg at det må være den høyere. Nei, bare smil til kameraet for faen.

Og så smiler jeg tilbake, for i ryggen varmet sola meg (og jeg trengte ikke fokusere mer, jeg hadde vært flink nok lenge nok til en hvilepause, i sola, sammen med deg over kaffekoppen din).

Reklamer

En kommentar om “I skyggen kjenner jeg sola

  1. Dette var et fint innlegg! Spennende selvportretter 🙂 Og jeg tenker det må være helt greit å ikke alltid like solen. Jeg synes også den kan være i veien når jeg fotograferer. Og den steker den kritthvite huden min utover sommeren, som jeg helst ser at forblir lys. Jeg liker ikke å sole meg eller bli brun. Solen er best på vinteren eller tidlig vår, for da avgir den ikke for mye varm. Regn kan være fint, men det blir fort slitsomt med en hund som står på fire stive bein, hehe. I dag som det snør ute, ville hun nesten ikke ut. Snø er rare greier.

    Men overskyet vær, da drives jeg. Det er det aller fineste været. Ikke for stor risiko for regn og heller ikke sol. Gi meg en verden i skygge og overskyet vær. Soloppgang og solnedgang kan jeg gjerne beholde. Det er vakkert, og det varer heller ikke så lenge om gangen.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s