Funksjonsnivå · sosialt

Fort h(g)jort

Det er så lett å dømme meg nord og ned. Det er fort gjort å si at jeg er for tynn til at jeg kan få holde på kostlista mi, eller å si at jeg ikke får skrive på Internett fordi jeg er så impulsiv i samspill med andre. Det er lett å straffe meg for det jeg ikke mestrer. Men jeg har leger og sykepleiere som forstår. De våger. De tar seg tid, helt enkelt. Riktignok måtte jeg øke matinntaket, men innenfor noe jeg kan stå i. 

De ser på hele mennesket. De ser på hva jeg faktisk klarer. De ser på ressursene mine og godtar utfordringene jeg har. De holder meg i live og prøver å gi meg et best mulig liv, på det nivået jeg befinner meg. Til enhver tid.

Dermed kan jeg la deg se. Jeg kan la deg få se en dame som skriver. En dame du kan heie på eller se ned på. For det er fort gjort å dømme meg, og det er helt greit hvis det er det du velger. Men det finnes de som gir meg tid til å formulere meg, forklare meg og vise deg at jeg er mer enn et skall som sier upassende ord. Jeg bryr meg om andre. 

Noen tror personer med Asperger mangler empati, men jeg tenker på deg og engasjerer meg i livet ditt, enten det er A4 eller ei. Jeg kan fort gjort innrømme at jeg elsker deg. Kan du lære meg reglene for å elske?

Jeg vet man ikke får elske behandlerne sine for eksempel. Men jeg KAN passe på at de spiser god middag. Jeg kan finne oppskrifter og tipse i vei. Jeg elsker verdensveven – det norske ordet som omhandler Internett, der det er plass til meg og jeg kan delta uten å være i nærkontakt. Sosial omgang IRL er av og til vanskelig.

Fort hjort. Foto: Pixabay.
Reklame

2 kommentarer om “Fort h(g)jort

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s