asperger syndrom · spesialinteresser · tilleggsvansker

Orange is the new black

Jeg har sett en del på NetFlix-serien «Orange is the new black» på DVD. De tre første sesongene. Den fjerde er ikke ute på DVD enda. Og til sommeren kommer nummer fem på flix. Ved mine fulle fem, har jeg fotografert basert på tittelen. Ikke basert på innholdet, som er opphold på et kvinnefengsel. Men kanskje er et sykehus et fengsel for en appelsin som vokste i et drivhus eller ute i varmere strøk, på appelsintreet?

Kanskje er det en Cevita eller FirstPrice. Om det spiller noen rolle? Kanskje ikke for meg. Kanskje ikke for deg. Men kanskje for appelsinen? Jeg har hørt om noen som mener frukt og grønnsaker lever, og at man ikke skal spise dem. Er det ok å fotografere dem tro?

Anoreksien i meg nektet med jo i å smake. Jeg fikk bare knipse, ikke smake. Men jeg kunne smile «Appelsin» som man lærer til barnehagefotografen og kose meg med fargen orange på Mac-en etterpå. Og jeg kunne si, detaljen er viktigere enn helheten her. Og du ville vært enig med meg, med eller uten Asperger.

Asperger handler om å se detaljene, for noen av oss. Men i disse bildene er detaljen, appelsinen, alfa omega – den er den som tiltrekker seg enhver sin oppmerksomhet og jeg kjenner dine sultne fingre over tastaturet og jeg blir på et vis fri her jeg kan surfe rundt i de sosiale mediene, friste deg og gi deg tommel opp når du forteller noe fra hverdagen din, som hva du skal ha til middag. Jeg vier en takk for oppmerksomheten til appelsinen som gav meg mulighet til å fortelle litt om meg selv til deg. 

Jeg kunne likevel ønske det fantes en uniform, som i tv-serien. Jeg liker å være lik som de andre, som da jeg var rød-russ. Det handler om tilhørighet, passe inn og ikke være den rare, utilpasse selleristangen sammen med appelsinene. Jeg sklir ikke inn i mengden som man sklir på bananskall. 

Reklamer

2 kommentarer om “Orange is the new black

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s