asperger syndrom · tilleggsvansker

Fremmed møter fremtid

«Den flickan är en främmande fågel
Som fallen från skyarna, född på en annan planet.
Den flickan är en främmande fågel
Hon bär en sorg i sitt leende och en välbevarad hemlighet»

Främmande Fågel, av Lisa Ekdahl

fuggel
Jeg fotograferte ute, med menneskene omkring meg og fugledukken som «meg», og satte meg inne etterpå. Jeg satt i rommet. Dette rommet som er en del av verdensrommet, men plassert i en kloss på sykehusområde. Huset er fra 1905. Jeg bor i det, enn så lenge. Jeg skal snart på flyttefot. Inn til ny behandler. I dag kom han til meg.

fuggel2
Jeg ser opp. Forsøker å forstå denne fremmede mannen på denne planeten. Jeg har hørt navnet hans en stund. Besøket har vært planlagt. Han blir min nye lege. Jeg blir hans nye pasient. Jeg balanserer på føttene og prøver å bruke ordene. Jeg kan dem jo, alle sammen. Jeg bruker bare ord på en idiosynkratisk (egenarted) måte. Som balanse! Balanse for deg er ikke balanse for meg. Jeg er bokstavlig i fordelingen. Det blir ikke balanse i behandlerrealasjoner, men:

Jeg flakser litt med vingene, eller armene. Prøver å gestikulere frem at jeg vil samarbeide. At jeg ikke vil være vanskelig. At jeg ikke vil være pasienten innen psykiatri, mental helse og autisme. Også er jeg det, likevel. Helt fremmed. For han, for meg.
fuggel3
Hei. Jeg skrudde ned musikken og viste frem interessene mine. Det var veldig fint å hilse på. Takk for besøket. Nye mennesker er av og til vanskelig. Spesielt sårbar for nye mennesker er et menneske som føler seg på en fremmed planet, bak en autismespekterdiagnose. Likevel gikk dette fint! Ser ned og opp og virrer litt rundt i etterdønningene. Jeg er overveldet, men jeg klarer meg. Lar vingene falle ned langs kroppen min og tenker på Den stygge andungen, det eventyret. 

Dukkemodell: Doll Chateau.

Reklamer

4 kommentarer om “Fremmed møter fremtid

    1. Det er ganske lenge til men jeg skriver ikke om behandlingen min her, ville bare dele et møte med ny lege. Vise at det finnes gode mennesker som møter sånne som meg. Takk for at du leste.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s