asperger syndrom · sosialt · tilleggsvansker

Sporten i ping pong

Det var en sånn vinterdag. En sånn vinterdag med sondeernæring og legesamtale. Psykiateren så på meg, radmager og oppfóret på samme tid. Det var ingenting som beveget seg i rommet. Vi satt ganske stille. Men jeg hadde nettopp, eller natt til denne dagen, drømt om bordtennis. Jeg hadde spilt mot psykiateren.

Og det er nettopp det bildet som var realiteten vår. Vi spilte ping pong! Med å justere sonde opp og sonde ned, diskutere om antall kalorier og milliliter, kjempe mot tanker og anoreksispøkelser. Det var min verden. Den stunden. Den dagen. Det livet. Samholdet. Teambuildingen. Og nå vil jeg spille igjen, men ikke i drømmeland. Jeg vil spille med ord som i «World feud». Jeg vil score poeng. Jeg vil vinne. Helt enkelt.

Med spiseforstyrrelse har jeg en nullvisjon, drømmen om å veie ingenting. Det gjør at jeg taper, for det er umulig. Jeg spiller ballen over på den andre siden. Den kommer tilbake til meg. Før eller siden. Som den vinterdagen. Det et ingenting som beveger seg i rommet. Det er min tur, annenhver gang, på hver side av nettet. Og jeg har et team rundt meg som bygger tillit.

Vi er brobyggere, egentlig – når vi strekker oss ut etter ballen, behandlerne mine og jeg. Vi redder hverandre fra å miste ballen (eller livet) i gulvet, selv om vi har hver vår agenda. Stillingen da? 0-0 (eller 15-15).

Bildet er lastet ned fra Pixabay.

Reklame

2 kommentarer om “Sporten i ping pong

  1. Du skriver så billedlig og vakkert, også om det som er vondt og sårt. Du har et vakkert språk som griper meg like mye hver gang.

    PS: jeg liker wordfeud. Men aller helst scrabble som brettspill. Pappa slår meg ofte i det hvis vi spiller. Kanskje fordi jeg er for utålmodig og helst vil få ut et ord, hehe. Mens når jeg skriver, bruker jeg litt bedre tid – for å finne de rette. Noen ganger treffer jeg blink, andre ganger tråkker jeg i salaten. Ord kan skape og ord kan tilintetgjøre. Jeg håper jeg skaper mer enn jeg river ned.

    Ta vare ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s