asperger syndrom · Tekstutfordring · tilleggsvansker

På reisefot

Teksten er et resultat av utfordringen med vinterblomst.net. Temaet var reise og det siste i denne utfordringen.

Jeg var 18, skoleelev og på utveksling. Vi vekslet penger og ord. Priviet!

Jeg har alltid stresset litt når jeg skal ut å reise. Som barn var jeg på mange korpsturer, blant annet til Tyskland. Turen regnet jeg i båtturen til og fra. DET var reisen, ikke tiden vi var der. 

Den ene gangen fikk jeg brystsmerter, pustevansker og kanskje noe som kan ha vært mitt første angstanfall, i en køyeseng på et herberge. Det var en mellomlanding på et vis, en stopp på reise mellom et sted og et annet. Vi var i Nederland, eller Holland om du vil. Hold an! Dette tok på. Jeg var ikke som de andre. Jeg ville ikke be om hjelp. Hjelpe og trøste. 

På båten var det vanskelig å forsyne seg med mat, enda jeg elsker båtenes koldtbord. Jeg elsker det bare ikke med mange mennesker som nesten kjenner meg. Jeg klarer det kun med mamma, pappa, boren min og de totalt ukjente jeg ikke må forholde meg til. Mange Aspergere liker å spise det samme overalt hvor de er og mange med anoreksi eller annen spiseforstyrrelse synes det er vanskelig å spise sammen med andre. 

Feriene på hytta var kanskje de beste, bare en liten biltur unna, med fuglebur i bagasjerommet og blomster fra Plantasjen. Med Asperger syndrom og symtomet behov for kontroll syntes jeg nok at det forutsigbare var spennende nok. Jeg kunne jo handle ulik is i kiosken på stranda = spennende. Hyttesomerne var opplevelsesrike og gode. Jeg hadde det veldig godt, men jeg kan reise andre steder også selv om jeg hever stressnivået litt. Asperger er ingen hindring, bare en utfordring. 

4 kommentarer om “På reisefot

 1. Dette var et fint avslutningsinnlegg på tekstutfordringen vår! Jeg ser for meg feriene du hadde på hytta, med fuglebur i bilen og is i kiosken. Vi har aldri hatt hytte, men jeg har alltid synes det har hørtes så koselig ut. Jeg har riktignok mange fine sommerminner fra båtturer i pappas lille jolle, når jeg var barn. Saltvann i håret og engangsgrill på svaberget. Snart tenker jeg det er badetemperatur ute, det blir bra 🙂

  Likt av 1 person

  1. Badetemperatur blir flott. Ja, jeg tenkte å avslutte med dikt og skrive litt mer om de andre feriene jeg her hatt. Takk for utfordringen. Jeg liker å utfordres! Det blir det tekster og bilder og liv laga av.

   Likt av 1 person

 2. Ferie på hytta er så fint. Samme rommet, samme folk på hyttene rundt. Samme båten. Samme sted å fiske fra. Kunne trekke seg tilbake uten at noen synes det er rart, fordi alle kjenner deg ( og henne )
  Det er ferie det. Og mange gode minner. Trenger ikke alltid se noe nytt når man reiser. Selv om det også er fint, men ganske stressende med asperger. Min datter klarer fint 4-5 dager, men så blir det vanskelig, og hun vil tilbake til det trygge.

  Likt av 1 person

  1. For meg er det reisen til å fra som er mest stressende. Men hytta er set den samme, trygge veien til, i den samme bilen, med samme sjåfør (pappaen min).

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s