asperger syndrom · tilleggsvansker

Å strekke seg

Jeg har lange armer 
og rekker kanskje opp 
hvis jeg står på tærne 

Dette skrev jeg i dag, fordi jeg prøver. Jeg prøver å leve et så normalt liv som mulig, strekker meg, innenfor rammene av tvangspsykiatri, psykisk helsestatus og autismespektertilstanden Asperger syndrom. Jeg er et menneske, selv om jeg behandles annerledes enn en gjennomsnittlig Kari Normann. Alle med Asperger syndrom er mennesker.

Mens jeg prøver å leve og fungere sammen og samtidig med andre mennesker, er det flere som er med på å løfte meg og holde meg gående. De fortjener en klapp på skuldra. En av dem sluttet å jobbe her på avdelingen på sykehuset fredag som var. Det var hans siste arbeidsdag. Jeg har kjent han i ni år, han med sekken. Det er klart det er rart. Rart når mennesker kommer og går. Men døra mi står alltid på gløtt; hjertedøra.

Derfor gror heller ingen sår helt og jeg når ikke opp til å fungere ute i samfunnet, selv om jeg står på tærne. Han har ny jobb, får en ny agenda fra i morgen av, er ikke lenger involvert i min destruktive måte å håndtere livet mitt på, mellom glade øyeblikk fanget av fotografiapparatet. Men han vil alltid ha en plass i det sårbare hjertet mitt med bikuspid aortaklaff. Takk for hjelpen. Til slutt:

Jeg har lange armer og klapper med hendene over hodet, som om vi var på konsert, dere lesere og/eller hjelpere stod på scena og alle klappet trampeklapp.

strekke
Modell av Dust of Doll
Reklamer

7 kommentarer om “Å strekke seg

  1. Hi Helene, it is very hard when people around us change. I found it very traumatic when our priest retired and when my ancient tutor, who had been in and out of my world for years, finally left us. Even a radio Dow I have followed for years has a new presenter. The old presenter was 79 years old and he does not get his contract renewed this summer. He’s still on Facebook but the change is hard, so I understand how you feel about this.
    I am somewhat surprised that your worker was sacked? He has a new job though, so the reason was not serious I hope?
    I wish you well, Helene and thank you for sharing your thoughts and experiences. They are helpful for everyone. 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s