asperger syndrom · Funksjonsnivå

Får du ikke jobb?

Det å få jobb etter endt utdanning er ikke opplagt i dagens samfunn. Da er det lett å føle seg både håpløs og hjelpesløs. Da gjelder det for alle å ikke miste håpet og i stedet fokusere på det man får til, fordi de fleste mennesker har behov for å føle at de er betydningsfulle og er med på å bidra i samfunnet. Kanskje bør man søke på litt andre jobber enn de man egentlig hadde tenkt seg for å opparbeide seg erfaring.

Her jeg er innlagt, jobber ferdigutdannede politistudenter som ekstravakter fordi det ikke er nok jobber i politiet. De er ikke mislykket, og det er ikke du som leser heller. Har du Asperger, er det ofte lett å tenke at det er noe med væremåten sin som gjør at man ikke får jobb. Da kan vi minne oss selv på at noen arbeidsplasser til og med søker spesielt etter personer på spekteret, fordi vi er nøye og utholdende.

Det er mange grunner til at man ikke finner drømmejobben med en gang, deriblant at det er flere jobbsøkere enn jobber. Det er dette med tilbud og etterspørsel. Og kanskje får man ikke den som er nummer ti ned på lista heller. Igjen, du er ikke mislykket likevel.

Det er mye man kan øve seg på for å skille seg positivt ut i søkemengden, som å skrive gode søknader, levere adekvate referanser på CV-en og det å ha blikkontakt under jobbintervjuet. Jeg ønsker lykke til!

(P.S Alle mennesker er verdifulle.)

tomato-546989_640
Work. Illustrasjonsfoto fra Pixabay.
Reklame

2 kommentarer om “Får du ikke jobb?

    1. Tusen takk. Det er veldig viktig å få fram synes jeg. Mange måler sin vellykkethet i om de lykkes med å få seg jobb, mens det faktisk er sånn at mange må kave litt for å få en jobb de fungerer i og trives med. Og ikke alle fungerer i arbeidslivet, og det er det også rom for. Alle mennesker har verdi!

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s